Chia tohumu nedir, faydaları neler?

Chia tohumu nedir, faydaları neler?
Son dönemde sağlıklı beslenme trendinin yükselmesiyle birlikte popülerliği artan chia tohumu neye iyi gelir? Faydaları neler?

Ballıbabagil ailesine ait olan chia tohumu, içeriğinde yüksek miktarda vitamin, protein, mineral ve omega-3 yağları barındırıyor. Aynı zamanda yüksek lif oranıyla uzun süreli tokluk hissi sağlıyor. Bu nedenle, chia tohumuyla ilgili yapılan araştırmalarda artışlar gözleniyor.

Chia tohumunun ana vatanı Güney Amerika'dır. Siyah ve beyaz tohumlar şeklinde bulunan chia tohumunun tüketiminde dikkatli olunması önemlidir. Sağlık açısından birçok faydası bulunan chia tohumu, Osman Müftüoğlu gibi uzmanlar tarafından da sıkça öneriliyor. Bu nedenle, insanlar bu besin hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorlar. Enerji verici özelliğiyle kemik ve cilt sağlığına katkı sağlayan chia tohumuyla ilgili merak edilen her şeyi sizler için derledik.

Gluten hassasiyeti olanlar için önemli bir alternatif olan chia tohumu, antioksidan içeriği ve mineralleriyle yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı olurken, cilt sağlığına da destek oluyor. Sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık ve hazımsızlık sorunlarına iyi gelirken, kalp sağlığını koruma, diyabet tedavisine katkıda bulunma, enerji verme ve metabolizmayı düzenleme gibi önemli faydaları bulunuyor.

Ayrıca, kemik sağlığının korunmasında, kanserle mücadelede, vegan beslenenlerin ihtiyaçlarını karşılamada ve kilo verme sürecinde olumlu etkileri olduğu da biliniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar