Sarıyer’de kilise saldırısında hayatını kaybeden Tuncer Cihan’ın ablası yürek yakan gerçeği açıkladı

Sarıyer’de kilise saldırısında hayatını kaybeden Tuncer Cihan’ın ablası yürek yakan gerçeği açıkladı
İstanbul’daki Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden kişinin kimliği belli oldu. Ablasının açıkladığı gerçek ise yürekleri yaktı.

Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde dün gerçekleştirilen pazar ayini sırasında kar maskeli 2 saldırgan salona girdi. Saldırganlar tabancalarını çıkararak önce duvarlara ateş açtı, ardından ayinde bulunanları hedef aldı.

Ayinde bulunanlar panik içinde kendilerini yere attı ancak Tuncer Cihan peş peşe gelen kurşunlarla yere yığıldı.

Saldırganlar olay yerinden kaçarken hastaneye kaldırılan Tuncer Cihan'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

aw129679-01.jpg

Ekipler kilise ve bölgedeki kamera görüntülerini topladı, kilise içinde 5 adet mermi kovanı bulundu.

Saldırıyı DEAŞ terör örgütü üstlenirken İstanbul Emniyeti tarafından 30 ayrı adrese düzenlenen baskında olayı gerçekleştiren 2 katil zanlısının da aralarında bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı.

aw129679-02.jpg

Katil zanlılarından birinin Tacik, diğerinin ise Rus uyruklu olduğu öğrenildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre olayın ardından hayatını kaybeden Tuncer Cihan'ın ablası Özlem Cihan, kardeşine ilişkin konuştu. Özlem Cihan, Tuncer'in yüzde 80 zihinsel engelli olduğunu ve doktorun bile onu "melek" olarak tanımladığını dile getirdi.

Sadece 5 yaşındaki bir çocuğun sahip olabileceği bir aklı olduğunu belirten Cihan, kardeşinin Müslüman, emekli ve bekar olduğunu ifade etti.

Tuncer'in annesiyle yaşadığını ve son iki aydır düzenli olarak gittiği kilisenin cemaati tarafından sevildiğini vurguladı.

Kilisede vakit geçirip yemek yediğini söyleyen Özlem Cihan, "Melek gibi birini öldürdüler" diyerek yaşanan acıyı ifade etti.

Olayın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kilisenin rahibi Anton Bulai ve olay sırasında içeride bulunan Polonya Başkonsolosu Witold Lesniak ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar