Fuji Dağı’na turist önlemi: Artık bariyer çekilecek

Fuji Dağı’na turist önlemi: Artık bariyer çekilecek
Japonya'nın en yüksek dağı olan Fuji Dağı'nın fotoğraflarını çekmek isteyen turistlerin geride çöp birikintileri bırakması ve trafik kurallarına uymaması nedeniyle, turist akınını engellemek için Fuji Dağı'nı gören popüler fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek.

Japonya'nın en yüksek dağı olan Fuji Dağı'nın bulunduğu Fujikawaguçiko kasabasında alınan yeni karar turistleri üzebilir. Kasaba halkının artan şikayetleri nedeniyle, özellikle tırmanış rotasında yer alan popüler noktalar ve çevresinde yaşanan çöp birikintileri ile trafik kurallarına uyulmamış olması dikkat çekti. Bu yüzden, kasaba yetkilileri Fuji Dağı'nın görüldüğü popüler fotoğraf çekim noktalarını kapatma kararı aldı.

Alınan karara göre, turistlerin fotoğraf çektiği noktalar 2,5 metre yüksekliğinde ve 20 metre genişliğinde bir bariyerle sınırlandırılacak.

aw191719-02.jpg

Mart ayında 3 milyon turistle rekor kıran Japonya'da, Fuji Dağı'nın güzelliğini fotoğraflamak isteyen ziyaretçiler genellikle Fujikawaguçiko kasabasında konumlanan bir market zinciri ile birlikte Fuji Dağı'nı aynı karede yakalamaya çalışıyor.

Ayrıca, Fuji Dağı'na tırmanmak isteyen yürüyüşçüler, bu yaz itibarıyla popüler rotayı kullanmak için 2 bin yen (yaklaşık 14 dolar) ödemek zorunda kalacak. Bölgeye girişlerin sınırlandırılmasıyla turist yoğunluğunu azaltma çalışmaları sürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar