ABD'deki banka iflaslarının ardından altın hangi seviyeye yükselecek?

ABD'deki banka iflaslarının ardından altın hangi seviyeye yükselecek?
Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflasının ardından yatırımcılar, güvenli liman olarak bilinen altına yöneldi. Ons altın, psikolojik sınır olarak adlandırılan 1900 doları geçerek son 5 haftanın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

2023 yılına hızlı bir yükselişle başlayan altın, şubat ayında yaşadığı düşüşün ardından bütün kazandırdıklarını sıfırlamıştı. Amerika Birleşik Devleri''nde (ABD) Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank''ın iflas etmesi ise piyasalardaki dengeyi yeniden alt üst etti. 

Her dönem yatırım araçlarında ''güvenli liman'' olarak bilinen altın, iflas haberlerinin peş peşe gelmesiyle birlikte yeniden yatırımcının cazibe merkezi haline geldi. Piyasaların açılış gününde 45 dolar birden yükselerek 1912 doları gören ons altın, son 5 haftanın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.  

FED''İN FAİZ BEKLENTİSİ ALTINA DESTEK VERDİ

Yaşanan iflas gelişmelerine ek olarak, ABD''nin önemli bankalarından Goldman Sachs ise FED''in gelecek haftaki toplantıda faiz artışına gitmesini beklemediklerini duyurdu. 

Fed''in faiz artırımına ilişkin beklentilerin azalması, altın fiyatlarını destekliyor. Diğer taraftan banka krizi sonrası ABD ekonomisinde durgunluk yaşanacağına dair beklentiler yükselirken, yatırımcı soluğu güvenli limanda aldı. ABD''nin bankacılık sektörüne ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında almayı sürdürecek.

GRAM ALTIN 1165 LİRAYA DAYANDI

Ocak ayının ilk haftalarının ardından gram altın yeniden 1165 lira seviyelerine yükselerek altın sahiplerinin yüzünü güldürmeyi başardı. ABD''deki banka iflaslarının 2008 yılından beri ilk kez yaşandığı dikkate alındığında, söz konusu gelişmelere göre altın için yükseliş trendi çok daha hızlı bir ivme kazanabilir. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar