Selçuk Geçer dolarda olacak kıyameti açıkladı! Döviz kuru olanlar bunu sakın yapmasın

Selçuk Geçer dolarda olacak kıyameti açıkladı! Döviz kuru olanlar bunu sakın yapmasın
Dövizde yaşanan dalgalanma devam ederken, dolarda 'kasırga' döneminin başlayacağını öngören ekonomist Selçuk Geçer, dolar borcu olanlara kritik uyarılarda bulundu

İktidarın yaklaşık iki yıldır uyguladığı düşük faiz politikası nedeniyle ABD doları, Türk lirası karşısında rekor seviyede yükseldi. Doların önümüzdeki iki hafta içinde yükseleceği öngören ekonomist Selçuk Geçer, elinde dolar olan ya da dolar borcu olan vatandaşların aldığı riskleri değerlendirdi.

ABD''de artan enflasyona dikkat çeken Geçer, ABD Merkez Bankası''nın (Federal Reserve Bank - FED) para birimini korumak amacıyla sert hareketler yapmaya devam edeceğini söyledi.

Doların yeniden yukarı doğru bir endeks göstermeye başlayacağını belirten ünlü ekonomist, dolardaki yükselişin bir süre daha devam edeceğini dile getirdi. Selçuk Geçer, ABD''nin enflasyonu kontrol altına alamaması durumunda, doların daha da yükselerek 35 TL''ye kadar çıkabileceğine dikkat çekti.

DOLAR BORCU OLANLARA KRİTİK UYARI

Deneyimli ekonomist, dolar borcu olan vatandaşlara borçlarını kapatmaları için kritik uyarılarda bulundu. Selçuk Geçer''e göre, dolarda yeni rekorlar kısa sürede görülebilir. Dolar borcu olan vatandaşların, borçlarını kapatmanın doğru bir adım olacağını belirten ünlü ekonomist, dolar yatırımının da bu dönemlerde uygun olabileceğini dile getirdi.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Selçuk Geçer''in kendi görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar