Başak Demirtaş adaylıktan çekilince ibre o isimlere döndü: DEM Parti’nin masasındaki 3 aday deşifre oldu

Başak Demirtaş adaylıktan çekilince ibre o isimlere döndü: DEM Parti’nin masasındaki 3 aday deşifre oldu
Yerel seçimlerde İstanbul'dan aday olmak istediğini duyuran ancak daha sonra geri çekilen Başak Demirtaş'ın ardından DEM Parti’nin İstanbul için düşündüğü 3 isim ortaya çıktı.

DEM Parti'den İBB aday olabileceğini duyuran Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın dün adaylıktan çekildiğini açıklaması üzerine DEM Parti 'de yeni isimler gündeme geldi.

"İSTANBUL ADAYLARIMIZI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIZ"
Partiden yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday isimlerimiz ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır" denilirken, bu ifade partinin CHP ile ittifak yapmak yerine kendi adayını çıkarma konusunda ısrarcı olduğu şeklinde yorumlandı.

İstanbul’da 'güçlü aday' çıkaracağını açıklayan DEM Parti’nin listesinde hangi isimlerin olduğu merak konusu olurken, dikkat çeken iddialar ortaya atıldı.

İŞTE MASADAKİ 3 İSİM...

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, DEM Partili bir yetkili ile görüşmesinin ardından ismi geçen üç ismi ve Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilme sürecini açıkladı.

bestas.png
Meral Danış Beştaş

Saymaz'ın DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Sırrı Sakık ve Ali Kenanoğlu'nun isimleri adaylık için değerlendirildiğini iddia etti.

sakik-1.png
Sırrı Sakık

Öte yandan, DEM Partili bir kaynağa dayanarak yapılan açıklamada, Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilme sürecinde yaşananlar hakkında şu ifadeler yer aldı: "İstanbul'u ver, Selo'yu al' şeklindeki değerlendirmelerin tümü gidişatı yeniden ele alma fırsatı verdi. Şüphesiz Selahattin Demirtaş'la da istişare edilmiştir. Başak Hanım'ın görüşleri de bu doğrultuda olunca konsensüse vardık. En güçlü adayın çıkarılması kararlılığımız elbette sürüyor."

sakik.png
Ali Kenanoğlu

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar