AKP ve MHP yerel seçim için bir araya geliyor! 14. görüşmenin detayları netleşti: 2019’daki gibi

AKP ve MHP yerel seçim için bir araya geliyor! 14. görüşmenin detayları netleşti: 2019’daki gibi
Cumhur İttifakı, il ve büyükşehir belediye başkanlıklarının ardından belediye meclis üyeliklerinin belirlenmesi için bir kez daha bir araya geliyor. AKP ve MHP heyetlerinin bugün gerçekleştirmesi beklenen görüşmede, meclis üyeliklerinde "fermuar sisteminin" masaya yatırılacağı ifade ediliyor.

Yerel seçimler için geri sayım başlarken, AKP ve MHP heyetleri bugün 14. kez görüşecek. AKP ve MHP heyetleri, daha önce 30 büyükşehir başta olmak üzere il belediyelerindeki ittifak için bir araya gelmişti.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Heyetlerin bugünkü görüşmesinde ise masada belediye meclis üyelikleri olacak. Belediye meclis üyeliklerinde ise 2019 yılındaki gibi "fermuar sistemin uygulanacağı" belirtiliyor. Fermuar sistemine göre partiler, belediye meclis üyeliklerinde "ortak liste" ile seçime girecek. Listede ise bir AKP'li, bir MHP'li isim, listede yer alacak. Ancak fermuar sistemi uygulamasında AKP ve MHP, gerek 2019 yılındaki yerel seçimlerde gerekse 14 Mayıs'taki milletvekilliği seçimlerindeki partilerin oy oranlarını da dikkate alacak.

11 İLDE ‘DEPREM’ ETKİSİ

11 İlde "deprem etkisi" İki partinin özellikle 6 Şubat'taki iki büyük depremden etkilenen 11 ildeki belediye meclis üyelikleri listesinde de adaylarda bazı kriterler arayacağı ifade ediliyor. AKP ve MHP'nin, özellikle depremlerde ağır hasar alan Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'taki belediye meclis üyelerinin "inşaat mühendisi, şehir plancısı, mimar" gibi meslekten olmalarına "özen göstereceği" ifade ediliyor.

AKP heyeti ayrıca bugün BBP temsilcileriyle de bir araya gelecek. AKP'nin DSP ile de görüşeceği belirtilirken BBP ve DSP ile de belediye meclis üyelikleriyle ilgili ittifak yapılacağı ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar