Nemrut Krater Gölü turistleri ağırlamaya başladı

Nemrut Krater Gölü turistleri ağırlamaya başladı
Bitlis’in Tatvan ilçe sınırları içinde bulunan Nemrut Krater Gölü, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı.

Bitlis’in Tatvan ilçe sınırları içinde yer alan ve Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan 2 bin 250 rakımlı Nemrut Kalderası, muhteşem doğal güzellikleri, benzersiz manzarası ve zengin biyoçeşitliliğiyle yılın her döneminde doğaseverlerin ve macera tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Bölgeye gelen turistler, araçlarıyla zirveye kadar çıkarak geri kalan kısmı doğa yürüyüşü yaparak tamamlıyorlar. Yürüyüş sırasında göl kenarında kurdukları çadırlarda konaklayarak doğayla iç içe bir deneyim yaşamayı tercih ediyor.

Bitlis Eren Üniversitesi'nden Dr. Cihan Önen, doğa, vahşi yaşam ve uzay fotoğrafları çekmek için bölgeye gelenler arasında yer alıyor. Önen, beraberindeki grupla birlikte yaklaşık 4 saat süren bir yürüyüşle Nemrut Kalderası'na ulaştı.

Nemrut Kalderası, Türkiye'nin doğal güzellikleri arasında önemli bir yere sahip olmasının yanı sıra, doğa tutkunlarının ve macera arayanların keşfetmek için tercih ettiği bir destinasyon olarak biliniyor. Özellikle doğa fotoğrafçıları ve macera severler için benzersiz bir deneyim sunan bu bölge, Bitlis'in turizm potansiyelini artırmaya devam ediyor.

Nemrut Krater Gölü turistleri ağırlamaya başladı

Nemrut Krater Gölü turistleri ağırlamaya başladı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar