İslam Memiş altın sahiplerini uyardı: ''Sadece 2 gününüz kaldı''

İslam Memiş altın sahiplerini uyardı: ''Sadece 2 gününüz kaldı''
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, emtia piyasalarında yaşanan dalgalanmalara yönelik önemli açıklamalarda bulunurken, elinde altın bulunduran vatandaşlara da seslenerek, gelecek hafta yaşanacak önemli gelişmeler hakkında bilgi verdi.

2023 yılına hızlı bir giriş yapan altın, ocak ayında kazandırdıklarının tamamını şubat''ta yaşadığı düşüşle sıfırlamıştı. 

Geçtiğimiz yıl pek parlak bir performans sergilemeyen altın, yatırımcısının umutlarını giderek tüketirken, ABD''de yaşanan bankacılık kriziyle birlikte altın için yeni bir yükseliş trendi başlamış oldu. Slikon Vadisi Bankası''nın batmasının ardından paniğe kapılan yatırımcılar, birikimlerini her dönemin güvenli limanı olarak adlandıran altına ve kripto paralara kaydırdı. 

Buna karşın felaket senaryoları gerçek olmadı. Yaşanan iflas hadiseleri birkaç banka ile sınırlı kalırken, panik nedeniyle yükselen altın için de yeniden düşüşlerin başlayacağı beklenildi. Ancak altın, herkesi ters köşe yaparak FED''in faiz artırım kararına rağmen yükselişini korudu ve xauusd paritesi yıllar sonra ilk kez 2000 doların üzerinde hareketler sergiledi. Haftayı 1969 dolar ile kapatan ons altının, yeni haftaya nasıl başlayacağına ise Kapalıçarşı''nın nabzını tutan ünlü ekonomist İslam Memiş yanıt verdi. 

"ALTIN ALACAKLAR İÇİN SON FIRSAT OLABİLİR" 

Memiş, mevcut fiyatların altın almayı düşünenler için son cazip seviyeler olduğunu hatırlatırken, gram altın için "Bedavadan biraz daha pahalı" yorumunda bulundu. Geçmiş aylarda gram altın için 1500 lira tahmininde bir değişiklik olmadığının altını çizen Memiş, "Şu an yaşanan yükselişlerin daha keskin ve kalıcı bir hale geleceğini düşünüyorum. Seçimlere kadar gram altının 1300, yaz aylarından yıl sonuna kadar da 1550-1600 lira seviyelerini geçeceğini tahmin etmekteyim. 
:
Ons altının bu hafta yeniden 2000 doları geçeceğini düşünüyorum, doğal olarak bu artışa bağlı şekilde gramda da yükseliş yaşanacaktır. Şu anda 1215 lira seviyelerinde gözüken gramın gerçek değeri 1225-1230 lira aralığında. Önceden de ısrarla belirttiğim gibi, 2023 yılı altının senesi olacak. Burada uzun süreli bekleyenler, yılın sonunda ceplerini en çok dolduranlar olacaktır" şeklinde konuştu. 

Memiş, altında beklenen zıplamanın bu hafta yaşanabileceğini de vurgularken, "Belki de altın almak için yalnızca 2 gününüz kalmıştır" ifadelerini kullandı. 

"BU TUZAĞA DÜŞERSENİZ BEDELİNİ AĞIR ÖDERSİNİZ!"

Memiş, emtia piyasalarında yaşanan aşağı yönlü kırılmaların ardından panik satışı yapan küçük yatırımcılara da seslenerek, "Bu tür dalgalanmalarda ve aşağı yönlü hareketlerde her zaman küçük yatırımcılar kaybeder. Çünkü paniğe kapılan ve satış yapan yalnızca siz olursunuz. Altında ciddi birikimi bulunanlar, satış yapmak bir yana dursun her zaman böyle fiyat dengelemelerini fırsat olarak görür ve dip fiyattan daha çok altın toplarlar. 

Ben şunu yeniden söylüyorum, "Altın düşecek mi?" diye soruluyor. "Evet, düşecek", hiçbir şey her zaman yükselmez ancak altın bir düşecekse, iki yükselecek. Bu yüzden düşüşlerin ardından yapılacka satışlar, yükseliş esnasında elde avuçta altın kalmadığı için pişmanlığa neden olur. Panik satışı yaparsanız, her zaman kaybedersiniz" ifadelerini kullandı. 

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını aktaran Memiş, alım-satım esnasında fevri davranılmaması konusunda uyarılarda bulundu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar