Ürdün'den İsrail'e UNRWA tepkisi

Ürdün'den İsrail'e UNRWA tepkisi
Ürdün, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) merkezi önündeki fanatik Yahudilerin gösterisini sert bir dille kınadı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “İsrailli aşırılıkçıların işgal altındaki Kudüs'te yer alan UNRWA Genel Merkezi'nin çevresini ateşe vermesini kınıyoruz.” şeklinde ifadelere yer verildi.

Açıklamada, UNRWA Genel Merkezi'ne yapılan saldırıların tekrarlanmasının, uluslararası hukuk ve uluslararası insani hukuk kurallarının açık bir ihlali ve BM çalışanlarının, yardım personelinin korunması gerektiğini öngören uluslararası hukuka açık bir meydan okuma olduğu uyarısında bulunuldu.

UNRWA’nın, Gazze Şeridi başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarındaki Filistinlilere insani yardım ve hizmet sağlama konusundaki önemine vurgu yapılan açıklamada, İsrail'in uluslararası hukuk ve uluslararası insani hukuk kurallarını sürekli ve devam eden ihlallerine son verilmesi ve yardım kuruluşları ile çalışanlarına koruma sağlanması çağrısı yapıldı.

UNRWA’nın İsrailli aşırılıkçıların baskı ve saldırıları altında Kudüs’teki genel merkezini kapatmaya zorlanmasının İsrail’in, Filistinlilere insani hizmet sağlayan UNRWA’yı sistematik bir şekilde hedef almasının tehlikeli bir yansıması olduğuna vurgu yapıldı.

İsrailli fanatik Yahudilerin, 7 Mayıs'ta İsrail’e bağlı Kudüs Belediye Başkan Yardımcısı Aryeh Yitzhak King çağrısıyla Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah mahallesindeki UNRWA genel merkezi önünde protesto gösterisi düzenlediği belirtildi.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini'nin de bu gösteriye tepki gösterdiği, İsrailli protestocuların, Doğu Kudüs'teki UNRWA Genel Merkezi kapısına vurduğu ve döviz asmaya çalıştığı görüntüleri paylaştığı ifade edildi.

Lazzarini'nin, "(İsrail’e bağlı) Kudüs Belediyesinin seçilmiş bir üyesinin çağrısıyla yapılan bu protesto, taciz, gözdağı, vandallık ve BM mülküne zarar vermekten başka bir şey değildir." dediği aktarıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar