Döviz hesabı olanlar, yastık altında dolar biriktirenler aman dikkat! ABD'nin en ünlü bankası seçimi kim kazanırsa kazansın doların kaç lira olacağını açıkladı

Döviz hesabı olanlar, yastık altında dolar biriktirenler aman dikkat! ABD'nin en ünlü bankası seçimi kim kazanırsa kazansın doların kaç lira olacağını açıkladı
Türk lirası son günlerde 19 lira sınırında ve biraz üzerinde yatay seyrederken Bank of America Securities'ten dolar için korkutan bir uyarı geldi. Dolar / TL dengesinin şu anda bulunmadığını belirten uzmanlar, seçimi kim kazanırsa kazanasın doların artacağı rakamı paylaştı.

Türk ekonominde pek çok gösterge baş aşağı giderken, doların baskılandığı iddiaları pek kurum ve kaynaktan yöneltilmeye devam ediyor.

Türkiye''deki ekonomistlerin aksine dolar için rakam tahmini vermeden oran açıklayan Bank of America Securities, doların aslında olması gereken değeri verdi.

Bloomberg HT''deki habere göre, Bank of America''dan Zümrüt İmamoğlu, Merveille Paja, David Hauner ve Mikhail Liluashvili imzalı 30 Mart tarihli raporunda, gerçekleşen cari denge rakamlarının uzun vadeli normlar ile kıyaslandığı banka modelinin dolar/TL’nin adil değerini 24 seviyesi olarak gösterdiği belirtildi.

KUR İÇİN UYARI YAPILDI

Raporda, “Bu, dolar/TL’nin bu seviyenin de üzerine çıkabileceğini gösteriyor çünkü para birimleri sıklıkla adil değerlerinin üzerinde işlem görürler” denildi. Raporda şu değerlendirmeler yapıldı:

"Türk lirasının olması gerekenden daha değerli olması nedeniyle döviz kuru beklentilerimizi opsiyonlar yerine forwardlar üzerinden ifade etmeyi tercih ediyoruz.

Ortodoks politikalara dönülürse ve politika faizi yüzde 50’ye çıkarsa, 10 yıllık tahvil getirisinin, bizim hesapladığımız adil değeri olan yüzde 28’i aşarak, yüzde 29-yüzde 30’da tepe yapacağını düşünüyoruz.

Seçimi kim kazanırsa kazansın ekonomide dengelenme için dolar/TL’de yüzde 15-yüzde 25 artış gerektiğini tahmin ediyoruz."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar