Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak? Bakanlık resmen açıkladı

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak? Bakanlık resmen açıkladı
Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları'nda ödenen ikramiyeler, bu yıl 900 TL zamlanarak 2000 liraya yükseltildi. Zamlı ikramiyelerin hesaplarına ne zaman yatırılacağını merak eden emeklilere ise yanıt Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan geldi.

Muharrem Kazer / Günboyu

Türkiye''de 2018 yılında başlayan uygulama ile emekli vatandaşlar, yılda 2 kez olmaz üzere dini bayramlarda ikramiye ödemesi alıyor. 

Başlangıçta 1000 TL olarak ödenen ikramiyeler, aradan geçen yıllar içerisinde yüksek enflasyon ve hayat pahalılığına karşın bir artış göstermemişti. Yalnızca geçtiğimiz yıl 100 TL zam ile 1100 liraya yükseltilen emekli bayram ikramiyeleri, bu yıl 2000 TL olarak hesaplara yatırılacak. 

EYT düzenlemesi ile emekli olacak 2 milyon 250 bin vatandaşın da ilk kez yararlanma hakkı elde edeceği olan ödemelerin, sayısı 15 milyonu geçen emeklilerin hesaplarına ne zaman yatırılacağı ise merak konusuydu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı''nın internet sitesindne yaptığı açıklama ile ödeme takvimi de ortaya çıktı. 

EN UYGUN TARİH BELLİ OLDU

Yapılan duyuruya göre; 2023 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi bayram öncesinde olacak şekilde Nisan ayı içerisinde, Kurban Bayramı ikramiyesi ise yine bayram öncesi Haziran ayı içerisinde ödenecek. Geçtiğimiz yıllarda yapılan ödemelerin tarihleri göz önüne alındığında, bayramın ilk gününden 7 ile 5 gün öncesinde hesaplara aktarılan ikramiyelerin, bu yıl da 21 Nisan''dan 7 ile 5 gün kadar önce ödenmeye başlanması bekleniyor. 

Bu sebeple, emekliler için en muhtemel ödeme takvimi 14-17 Nisan tarihleri olarak gözükmekte. 5 yıldır uygulandığı şekilde, bu bayramda da emeklilerin TC Kimlik numaralarının son hanelerine göre ikramiyelerini sırayla alması beklenmekte. EYT düzenlemesi kapsamında başvurusunu Mart ayında gerçekleştiren emekli adayları, başvuru esnasında belirttikleri banka aracılığı ile bayram ikramiyelerini alabilecekler. 

Yapılan başvuruda hiçbir bankanın belirtilmemesi durumunda ise ödemeler, Ziraat Bankası''na yatırılacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar