İslam Memiş altın sahiplerini uyardı: ''Yarın sabah resmen başlıyor...''

İslam Memiş altın sahiplerini uyardı: ''Yarın sabah resmen başlıyor...''
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, 2023 yılı için ucuz alım fırsatının bugün sonlandığına dikkat çekerek, yarından itibaren altının yaşayacağı yükselişi ve göreceği zirveleri açıkladı.

Deniz Dallı / Günboyu 

Türkiye''de yatırımcının vazgeçilmez adresi olan altın, ABD''de yaşanan bankacılık krizinin ardından yeni bir yükseliş trendine girmişti.

2023 yılına hızlı bir yükseliş ile başlayan emtia fiyatları, şubat ayında bütün kazancını sıfırlarken, kriz sonrası tekrar bir sıçrama yaşayan altın yatırımcısının yüzünü güldürürken, altın ve para piyaslarının uzman ismi İslam Memiş''ten olay bir iddia geldi. Memiş, bugün itibariyle 2023 yılı için altın alım fırsatı kapısının kapandığına dikkat çekerken, xauusd paritesinde 2000 doların altına son kez düşüldüğünü, artık istikrarlı bir yükseliş çizgisinin gerçekleşeceğini iddia etti. 

Geçtiğimiz hafta içerisinde 13 ayın ardından xauusd paritesi 2032 doları görürken, onsda yaşanan yükseliş gram ve çeyrek fiyatlarını da etkilemiş ve Türk lirası bazında gram altın tarihin en üst noktasına ulaşmıştı. Yükselişlerin ardından birikimini emtialarda tutan vatandaşlara seslenen ünlü ekonomist, sıradaki gelişmenin bir fiyat dengelemesi olacağına dikkat çekerek, teknik dengelemeler için direnç noktalarını paylaşmış ve "Pazartesi günü altın son kez düşecek, dip fiyattan altın almak isteyenler için 2023''ün son fırsat kapısı pazartesi kapanacak" uyarısında bulundu. 

YARIN İTİBARİYLE REKOR YÜKSELİŞ BAŞLIYOR

ABD Merkez Bankası (Fed) kanadının 21-22 Mart''ta 25 baz puanlık faiz artırımına gitmesinin ardından ülke genelinde gelen son ekonomik verilerin olumlu olduğunu vurgulayan Memiş, Fed için son artırım kararının mayıs ya da haziran ayında alınacağını belirtirken, bu tarihten sonra ilk aşamada faiz seviyesinin sabit tutulacağını, 2024 itibariyle ise indirim kararlarına gidileceğini iddia etmişti.

Piyasaların faiz artırımının kesilmesiyle birlikte altına yöneleceğini belirten İslam Memiş, "İşte altında gerçek yükseliş o zaman yaşanacak. Şu an için ons fiyatları 2000 direncini kırmış durumda ancak 2350 dolara yükseliş oldukça mümkün. Özellikle ABD''nin faiz artırımını kesmesi sonrasında altında çok ciddi bir sıçrayış yaşanacaktır. 

ÇEYREK ALTIN SAHİPLERİ BU TUZAĞA DÜŞMEYİN

Gram altın için belirttiğimiz 1500 lira hedefi mevcuttu ancak bunun direncin kırılması halinde kolaylıkla 1700-1800 lira bandına sekebileceğini belirtmekte fayda var. Türkiye''de özellikle bankalarda bulunan altın hesapları dışında, fiziksel olarak yatırımlarını gram ve çeyrekte saklayan vatandaşlar dikkat etmeli. Bu yükseliş esnasında, her zaman teknik dengelemeler, aşağı yönlü kırılmalar olacaktır. Yüksek fiyattan alıp, dip fiyattan satış yapanlar her zaman olduğu gibi kaybedecekler. 

Piyasalar şu an için panik satışını çok hızlı bir şekilde cezalandırmaya konumlanmış durumda. Bu nedenle uzun vadeli yatırım düşünmeyenler için herhangi bir emtiaya başvurmanın mantıklı bir yanı yok. Çünkü altında her zaman düşüş yaşanacak. Ancak bir düşecekse, iki yükselecek. Uzun vadede şu an için daha karlı bir getiri aracının olacağını düşünmüyorum, yalnızca belki gümüş madenindeki yükseliş altını sollayabilir. Ancak 2023''ün yıldızı emtialar olacaktır.  

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar