EYT'de prim mağdurlarını heyecanlandıran gelişme: Bakan Bilgin ve Erdoğan görüşecek

EYT'de prim mağdurlarını heyecanlandıran gelişme: Bakan Bilgin ve Erdoğan görüşecek
En düşük emekli maaşının 7500 TL olarak belirlenmesinin ardından, çalışanları heyecanlandıran bir gelişme daha yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için AKP Genel Merkezi'ne gelecek. Görüşmenin içeriğinin memur zamları ve asgari ücrette artış olması bekleniyor.

14 Mayıs''ta yapılacak seçimlerden önce en düşük emekli maaşını 7500 TL''ye yükselten AKP hükümeti, seçime az bir süre kalmışken toplumun diğer kesimlerine yönelik hamlelerine hazırlanıyor. 

Türkiye''de artan hayat pahalılığı ve vatandaşların omzuna binen enflasyon yükünün ardından, temmuz ayında ilk kez asgari ücret için ''ara zam'' düzenlemesine giden iktidar, bu yıl yapılacak benzer bir zam için erkenden düğmeye basmış durumda. 14 Mayıs''ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekiiliği seçimlerinden önce Türkiye Büyük Millet Meclisi''nden (TBMM) geçirilmeye çalışan ara zamma göre, çalışan nüfusun neredeyse yarısını oluşturan asgari ücretliler ve milyonlarca memur için kapsamlı bir düzenleme hazırlanıyor. 

STAJ VE PRİM MAĞDURLARI İÇİN EYT MÜJDESİ GELECEK Mİ?

Asgari ücret ve memur zamlarının yanı sıra, söz konusu görüşmeden farklı beklentileri olan kesimler de mevcut. 28 Şubat''ta Meclis''ten geçerek, Resmi Gazete''de yayımlanan EYT düzenlemesine dahil edilmeyen staj ve çıraklık sigortası mağdurları, aynı zamanda düzenlemenin 1999 öncesi şartlara göre çıkmaması nedeniyle 5000 prim günü şartını karşılamasına rağmen, ''kademeli prim sistemi'' uygulaması nedeniyle emekli olamayan prim mağdurları da yapılacak görüşmeden kendileri için bir değişiklik çıkmasını ummakta.

Meclis''e gelen torba yasadan umduklarını bulamayan mağdurlar, 7 Nisan''da tatile girmesi beklenen TBMM için son umutlarını taze tutmaya çalışıyor. Sosyal Güvenlik Müşaviri Onur Önal''ın iddialarına göre, 2. torba yasada yer alacak EYT düzenlemesinde pek çok mağduriyet giderilecek. 

Bakan Bilgin''in AKP Genel Merkezi''ne yönelik son dakika ziyareti ve Erdoğan ile yapacağı görüşmenin gündem maddelerinden birinin de , EYT tasarısının kapsamına yönelik değişiklikler olacağı iddia edildi. 

ASGARİ ÜCRET İÇİN 11 BİN LİRA İDDİASI

Geçtiğimiz günlerde, Sözcü TV''de açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Oğuz Demir tarafından, asgari ücretin 10 bin ile 11 bin lira arasında bir seviyeye çıkarılmasının an meselesi olduğu belirtilmişti. Habertürk''ün son dakika paylaştığı bilgiye göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için AKP Genel Merkezi''ne davet edildi. 

Yapılacak görüşmenin ardından, işveren ve işçi temsilcilerinin de davet edilmesi ve asgari ücret için yeni bir tutarın masaya yatırılması bekleniyor. Birçok anket firmasının seçimlere yönelik çalışmalarında, Millet İttifakı''nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun yarışı ilk sırada götürdüğünün açıklanmasının ardından AKP, halihazırda aylardır yürütülen seçim ekonomisinde vitesi yükseltmiş durumda. 

Yapılan tüm iddialara karşın İHA''nın haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı için geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine temmuz ayını işaret etti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar