Haberi alan benzin istasyonlarına koştu: Akaryakıt fiyatlarına büyük indirim

Haberi alan benzin istasyonlarına koştu: Akaryakıt fiyatlarına büyük indirim
Brent petrolün uzun bir aradan sonra 75 doların altına gerilemesi, akaryakıt fiyatlarında indirime neden oldu. 28 Mart salı itibariyle benzinde büyük bir indirime gidileceği öğrenildi.

Mustafa Balcı / Günboyu


Rusya ve Ukrayna savaşı ile tavan yapan petrol fiyatları, aradan geçen bir yılı aşkın sürenin ardından yeniden rayına oturmaya başladı. Özellikle ABD''de patlak veren bankacılık krizinin ardından brent petrol fiyatları tepe taklak olurken, 72 dolara kadar düşen petrol fiyatlarının pompaya ne zaman yansıyacağı merak ediliyordu. 

Geçtiğimiz haftalarda motorin başta olmak üzere bazı akaryakıt gruplarına indirim gelirken, 28 Mart Salı itibariyle benzinin litre fiyatında da 81 kuruşluk düşüş yaşanacak. Yapılacak indirimle birlikte İstanbul''da benzinin fiyatının litre başına 19.79 lira seviyesine çekilmesi beklenirken, yaşanan düşüşün uzun süreli olup olmayacağı ise tartışmalara konu oldu. 

İNDİRİM HABERİNİ DUYAN DEPOYU DOLDURMAKTAN VAZGEÇTİ

Petrol piyasalarında indirim haberinin paylaşılmasıyla birlikte, milyonlarca araç sahibi depoyu doldurma kararını 2 günlüğüne erteledi. Her indirim sonrası benzinliğe koşan vatandaşlar, tasarruf edebilmek adına yakıt fiyatlarında dip seviyeyi bulabilmek için adeta aportta bekliyor.

Artan hayat pahalılığı ve önlenemez enflasyona karşı, en büyük gider kalemlerinden birini de akaryakıt oluşturmakta. Öyle ki, savaşın ilk aylarında fiyatların tavan yapmasının ardından İstanbul ve büyük şehirlerde çok sayıda vatandaş, yakıt fiyatlarının cepleri yakması nedeniyle toplu taşımaya yönelmiş ve araçlarını evlerinin önünden aylarca hareket ettirmemişti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar