Gözü gibi bakıp beslediği büyüttüğü hayvanını depremzedeler için sattı

Gözü gibi bakıp beslediği büyüttüğü hayvanını depremzedeler için sattı
Tüm Türkiye, Kahramanmaraş merkezi deprem felaketinde tek yürek oldu. Binlerce kişiyi kaybettiğimiz deprem gelişmesinin ardından bölgedeki vatandaşlara binlerce yiyecek ve kıyafet yüklü tırlar, iş makineleri ve binlerce gönüllü, enkaz çalışmalarına kadar herkes birlik oldu.

Depremzelerin acılarını yüreklerinde hisseden milyonlarca kişiden sadece biri olan Nazime Kılıç (67) gözü gibi baktığı, beslediği büyükbaş hayvanını satarak elde ettiği parayı depremzedelere bağışladı.

Erzurum''da 30 Ekim 1983’te meydana gelen 1155 kişinin hayatını kaybettiği 6.9 büyüklüğündeki depremi Narman ilçesinde yaşayan 8 çocuk annesi Nazime Kılıç (67), beslediği büyükbaş hayvanı satarak elde ettiği 23 bin lirayı depremzedelere bağışladı. Nazime Kılıç, "Kaç gecedir uyku uyuyamıyorum. 1983 depremini gördüm. Depremzedelerin yarası bizim de yaramız. 8 çocuğum var onlara da yardım etmelerini söyledim" dedi.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen, 10 ilde etkili olan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından yurt genelinde yardım seferberliği başlatıldı.

DHA''nın haberine göre; Binlerce kişinin akın akın yardıma koştuğu Erzurum''da Narman ilçesinde yaşayan Nazime Kılıç, ''Kardeşlerim evlatlarım'' dediği depremzedelere yardım için eliyle beslediği boğayı satışa çıkardı. Kısa sürede danayı 23 bin liraya satan Nazime Kılıç, elde ettiği 23 bin lirayı da depremzedelere ulaştırmak üzere AFAD''a bağışladı.

Nazime Kılıç, "Kaç gecedir uykum gelmiyor. Ben 1983 83 depremini gördüm. Depremzedelerin yarası bizim de yaramız. İçimiz sızladı. O yavrulara benim içim sızladı. Benim 8 çocuğum var.

Onlara da diyorum ki elinizden geldiği kadar yardım edin, orayı ayağa kaldırın. Ben de kendi elimle büyüttüğüm bu boğayı depremzedelere, kardeşlerime ve evlatlarıma hibe ediyorum. Allah onlara yardım etsin" diye konuştu.

TANDIRLAR EKMEK İÇİN YANDI

DEPREMZELER İÇİN TANDIRLARINI YAKTI
Karayazı ilçesinde de kırsal mahallelerde yaşayan kadınlar, depremzedeler için tandırlarını yaktı. "Acı bizim acımız" diyerek günde yüzlerce ekmek üreten kadınlar, Erzurum Valiliği aracılığıyla deprem bölgesine gönderiyor.

319 TIR GÖNDERİLDİ 
Bu arada depremin olduğu andan itibaren Erzurum''da 7''den 70''e herkes depremzedelere yardımcı olmak için harekete geçti. Erzurum Valiliği koordinesinde deprem bölgesine arama kurtarma çalışmaları için 598 iş makinesi, 2 bin 783 personelle birlikte 319 TIR da yardım malzemesi gönderildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar