Adıyaman'da yıkılan binalara ilişkin soruşturma başlatıldı

Adıyaman'da yıkılan binalara ilişkin soruşturma başlatıldı
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, 10 ilde etkisini ciddi yıkım ve can kaybıyla sonuçlandı. Depremden etkilenen illerden biri olan Adıyaman'da da yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Tüm Türkiye''nin tek yürek olduğu, yürekleri sızlatan depremde can kaybımız 20 bin 665''e, yaralı sayısı ise 80 bin 88''e yükseldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatılan il sayısı 7''ye çıktı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı da kentte yıkılan binalara ilişkin soruşturma başlattı.

Sol TV''nin haberine göre, Başsavcılıktan yapılan açıklamada, soruşturma işlemlerine başlandığı ve teknik bilirkişi heyetlerinin görevlendirildiği belirtildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Binaların yapımını üstlenen ve sonradan binalarda imara aykırı şekilde değişiklik yaparak yıkılmasına neden olan sorumlu kişilerin tespiti konusunda ilgili kurumlarla yazışmalar yapılmıştır. Bu kişiler yönünden gerekli tedbir durumları değerlendirilmekte, soruşturma konunun hassasiyeti de gözetilerek titizlikle ve tüm detaylarıyla sürdürülmektedir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar