Yer bilimci Ahmet Ercan'dan Marmara bölgesine ilişkin kritik uyarı! Tarih verdi

Yer bilimci Ahmet Ercan'dan Marmara bölgesine ilişkin kritik uyarı! Tarih verdi
Kahramanmaraş merkezi deprem 10 ilimizde etkisini gösteren deprem gelişmesinde 20 bin 665 can kaybı, yaralı sayısı ise 80 bin 88' ulaştı. Deprem felaketinin ardından, Yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Marmara’daki olası deprem için kritik uyarılarda bulundu.

Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği deprem felaketinin ardından Jeofizik Yüksek Mühendisi Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye''yi derin yasa boğan Kahramanmaraş ve 10 ilde etkisini binlerce can kaybıyla gösteren deprem sonrası Ece Üner’in sunduğu tv100 deprem özel yayınına konuk olan Jeofizik Yüksek Mühendisi Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan dikkat çeken uyarılarda bulundu. Ercan, “Adıyaman’ın Arap Kalkanı’ndan çekinmeye başladım. Oradan Çüngüş’e, Gerger’e doğru gidiş başladı. Eğer o gidiş sürerse oralarda bir şeyler yapabilir. Diyarbakır’ın kuzeyinde gerginlik boşalmaları var. Lice büyük depremler üretebilir” dedi.

“MARMARA DEPREMİNİN GECİKME OLASILIĞI VAR''''
Övgün Ahmet Ercan Marmara depremi için “Marmara’da deprem için çok çok erken. Marmara şu anda çok yorgun bir boksör gibi. Çok dinlenip gücünü yeniden toplaması için gereken zaman en azından 2045’e kadar. Gücünü toplama olayı 2075 hatta 2150 yılına kadar gecikme olasılığı var.” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar