Alkole büyük zam geldi! İşte güncel fiyatları...

Alkole büyük zam geldi! İşte güncel fiyatları...
Alkol tüketicilerine kötü haber verildi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, konuya ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden bir alkol grubuna daha zam yapıldığını duyurdu.

Sigara ve alkoldeki zam furyası, bu kez şarapları da etkiledi. Kavaklıdere ve Doluca şarap gruplarında fiyatlar yüzde 7 ile yüzde 10 arasında arttı.

Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, zam oranlarının her iki markada da değişebileceğini belirtti. Zamların, artan üretim maliyetleri ve vergilerdeki artışlar nedeniyle gerçekleştiği ifade edildi.

ekran-goruntusu-2024-04-27-111156.png

Zam oranlarının markalara göre değişkenlik göstereceği için kesin bir fiyat vermek zordur. Ancak, genel olarak konuşacak olursak, 75 liralık Kavaklıdere şarabının fiyatının 80 liraya, 100 liralık Doluca şarabının ise yaklaşık 110 lira civarına yükselmesi bekleniyor.

Özgür Aybaş, Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı olarak geçtiğimiz günlerde yaptığı sosyal medya paylaşımında rakı fiyatlarına yüzde 17 oranında zam geleceğini duyurmuştu. Zam haberleri, alkol ve tütün ürünlerine gelen genel zamlarla birlikte tüketicileri olumsuz yönde etkiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar