Depremde bir bloğu yıkılan apartmanda oturanlar: İlk önce bir çığlık geldi, apartman yıkılınca çığlık bitti

Depremde bir bloğu yıkılan apartmanda oturanlar: İlk önce bir çığlık geldi, apartman yıkılınca çığlık bitti
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Adana’da 12 katlı Zeray Apartmanı’nın B bloğu depreme dayanamayıp yerle bir oldu. Ayakta kalan fakat ciddi hasarlar bulunan A blokun oturanları komşularını kaybetmelerinin acısını gözyaşlarıyla anlattı.

6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17’de Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi yaşandı. Adana’da 12 katlı Zeray Apartmanı’nın B bloğu depremde yıkıldı. A blokta oturan Nilgün Demir, "Yıkılan binadan ilk önce bir çığlık geldi. Apartman yıkılınca çığlık bitti. Aileler yok oldu" ifadelerini kullandı.

Yıkılan B bloğun enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Zeray Apartmanı’nın A bloğunda oturanlar evsiz kalıp komşularını kaybettiler.

"GECELERİ UYUYAMIYORUM"

Apartmanın A bloğunun 7’nci katında 2 çocuğuyla oturan Ayşegül Akçadağ, deprem anında uyanık olduğunu söyleyerek, “Merdivenlerden yuvarlanarak indim. Ayakkabılarımız dahi yoktu.

Dışarı çıkıp kafamı kaldırdığımda karşıdaki bloğun olmadığını gördüm. Şok oldum. Arkadaşlarım, komşularım hepsi öldü. Bu bloğu yaparken teşhir amaçlı olduğu için çimentosunu fazla koymuş diye düşünüyorum. Diğerine ise basmış deniz kumunu. Sokakta kalıyoruz. Geceleri uyuyamıyorum çünkü o an gözümün önünden gitmiyor” şeklinde yaşadığı korku dolu anları anlattı.

NİLGÜN DEMİR ‘ GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE KOMŞULARIMIZ ÖLDÜ’

7 yıldır Zeray Apartmanı’nda oturan Nilgün Demir ise çok acı çektiklerini, yaşadıklarına hala inanamadıklarını anlattı.

Deprem anında 1’inci katta oturduğu için kısa sürede dışarıya çıkabildiğini anlatan Demir, “Çıkar çıkmaz önümüzdeki blok yıkıldı. Allah, bizim yüzümüze baktı. Çıktığımda toz duman içinde kaldım.

Ayaklarımız çıplak, şimşekler çakıyordu. Gözümüzün önünde komşularımız öldü. İlk önce bir çığlık geldi. Apartman yıkılınca çığlık bitti. Aileler yok oldu. Allah rahmet eylesin” dedi. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar