Haluk Levent'ten AHBAP'ı hedef alanlara videolu yanıt

Haluk Levent'ten AHBAP'ı hedef alanlara videolu yanıt
Kurucusu sanatçı Haluk Levent'in olduğu AHBAP Derneği, tüm Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen deprem gelişmesine ilk günden beri yardım etmeye devam ediyor. Bu süreç içinde AHBAP'a gönderilen bağışlar hedef alınırken, Levent söz konusu karalamalara yanıt olarak sosyal medya üzerinden bir video yayınladı.

Anadolu Halk ve Barış Platformu''na (AHBAP) yönelik yapılan siber saldırı ve karalama üzerine kurucusu Haluk Levent, sosyal medya üzerinden bir video paylaşarak yanıt verdi.

Haluk Levent''in kurduğu yardım kuruluşu Ahbap, Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 kenti etkileyen depremlerin ilk gününden beri olay yerinde yardımlarda bulunuyor. Sosyal medyadaki bazı hesaplar son günlerde AHBAP''a gönderilen bağışları hedef alırken, Levent sözkonusu karalamalara yanıt niteliğinde bir paylaşım yaptı.

AKP''li ve MHP''li vekiller ile bazı sosyal medya hesaplarının hedef aldığı AHBAP''ın yöneticisi Haluk Levent sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla toplanan bağışların afet bölgesinde nasıl değerlendirileceğini açıkladı. Ünlü isimlerinde bulunduğu bir video paylaşan Levent, bütçelerini 850 milyon TL olarak belirlediklerini söyleyerek, faturaları kamuoyuyla paylaşacağının sözünü verdi.

Levent''in video yaptığı açıklamalar şu şekilde:
"Depremin ilk gününden beri ben bölgedeydim. AHBAP arama kurtarma ekibi de bölgeye geldi. Bizler her deprem zamanı olduğu gibi AFAD ile işbirliği protokolümüz çerçevesinde görüşmelerimizi yaparız, sonrasında da bölgede neler yapabileceğimize bakarız. Depremin ilk gününden bu yana temel ihtiyaçları karşılamaya çalıştık.

Bölgedeki arkadaşlarımızın raporları doğrultusunda neye ihtiyaç varsa göndermeye çalıştık, gönderiyoruz da. Sadece bunu yapmıyoruz. Türkiye''nin birçok yerinden TIR''larını gönderemeyen ve malzemelerini bölgeye gönderemeyenler için destek grubu oluşturduk. Bizim kasamız bölgedeki tüm ihtiyaçlara açıktır. Bundan sonraki günlerde daha önce yaptığımız gibi çalışmalarımızın tamamını raporlayıp Twitter''dan ve Instagram''dan faturaların görüntülenmesine kadar detayları paylaşacağız."

Levent paylaşıma düştüğü notta bundan sonraki planlarını şöyle sıraladı:
"-İki gün içinde Hatay’a 2000 aile için konteynerler gitmeye başlıyor.
-Okulları onaracağız
-Yaşlılar için bakımevleri
-Rehabilitasyon merkezleri
-Öğrenci yurtları açacağız
Günlük tüm ihtiyaçlar için bölgede olacağız
Bütçeyi en az 850 milyon₺ olarak belirledik
Söz veriyoruz"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar