Mehmet Şimşek'ten KDV açıklaması

Mehmet Şimşek'ten KDV açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV düzenlemesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokantalar ve kafelerdeki KDV uygulamalarına açıklık getirmek için önemli bir düzenleme yaptı. Yayımlanan tebliğe göre, işletmelerin kendi hazırlayıp sundukları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin ettikleri ürünler için KDV oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Ancak alkollü içeceklerde bu oran yüzde 20 olarak uygulanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu düzenlemenin bir KDV artışı olmadığını vurgulayarak, işletmelerin vatandaştan aldığı KDV'nin doğru belgelendirilmesi için yapıldığını ifade etti. Ayrıca, bu konuda duyarlılık gösteren ve bilgi sağlayan vatandaşlara teşekkür etti.

smsek.jpg

NE OLMUŞTU?

Bu düzenleme öncesinde yapılan denetimlerde, bazı lokanta veya kafelerin yanlış KDV oranları uyguladığı ve suistimal ettiği tespit edilmişti. Özellikle, yeme içme hizmeti yerine farklı ürünleri satmış gibi göstererek düşük KDV oranlarından faydalanmaya çalıştıkları belirlenmişti. Yapılan düzenleme ile bu tür yanlış uygulamaların ve suistimallerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Tebliğin mayıs ayı başında yürürlüğe girmesi planlanıyor. Bu adımın, işletmeler arasındaki KDV uygulamalarını dengelemeye ve adil bir rekabet ortamı oluşturmaya katkı sağlaması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar