Kılıçdaroğlu’nun ‘Sarayla müzakere olmaz’ sözlerine Özel’den yanıt

Kılıçdaroğlu’nun ‘Sarayla müzakere olmaz’ sözlerine Özel’den yanıt
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun üstü kapalı kendisini hedef alan “Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" eleştirilerine yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinden önce AKP’de olan ancak seçimden sonra CHP’ye geçen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Denizli İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından vatandaşlara seslenen Özel, burada yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Bugün seçimlerden sonra bu otobüsün üstünden ilk defa konuşma yapıyorum” diyen Özel, “Buradan hemşerilerime, Ege’nin bir evladına sahip çıkan ve sonuna kadar arkasında duran Denizli’nin güzel insanlarına yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” şeklinde konuştu.

"KURACAĞIM HER TEMASTA MİLLETİN SESİ OLACAĞIM"

İsim vermeden eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" sözlerine yanıt veren Özel şunları söyledi: ''Şunu bilin CHP’nin Genel Başkanıyım. Yapacağım her görüşmede, kuracağım her temasta, çıkacağım her kürsüde milletin sesi olacağım. Halkın sesi olacağım. Sizin sesiniz olacağım. Bize inandınız, güvendiniz. Bize sorumluluk verdiniz. Bundan sonra bir büyük mücadele başlıyor. Sizlere güç veren, sizlerden güç alan, sokaktan korkmayan, meydandan çekinmeyen, müzakere de eden mücadele de eden yepyeni, dinamik, sonuç alan bir siyaset için yola çıktık”

NE OLMUŞTU?

CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşecek olan genel başkan Özgür Özel’e “Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir..!” sözleriyle tepki gösterdi.

Daha önce yaptığı açıklamada, ‘birinci parti olarak alttan alarak ilk adımı atacaklarını’ diyerek Erdoğan’dan randevu isteyeceğini belirten Özel’in talebini Erdoğan da 16 Nisan’da olumlu karşılamıştı.

aa-20240423-34356897-34356889-tbmmde-23-nisan-resepsiyonu.jpg

Erdoğan “CHP’nin Genel Başkanı Sayın Özel’e kapımız açık. Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz” demişti.

İki liderin görüşme hamlesi sonrası Kılıçdaroğlu, Twitter’dan isim vermeden Özgür Özel’i hedef aldı. Erdoğan’la ‘müzakere etmenin’ yanlış olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Milyonlarca çocuğumuzun beslenme ve eğitim sıkıntısı çektiği, milyonlarca gencimizin, bırakın gençliğini yaşamayı, henüz ülkesinde deniz yüzü bile göremediği, milyonlarca anne, babanın geçim sıkıntısı içerisinde depresyona girdiği, milyonlarca emeklimizin ay sonunu getiremediği, torunlarına bile mahcup olduğu, milyonlarca sığınmacının ülkemizin demografik yapısını bozacak şekilde tehlike teşkil ettiği, doların 30 liranın üstünde olduğu, bir kuru ekmeğin 10 lira olduğu, icra dosyalarını istifleyebilmek için ek binaların kiralandığı bir ülkede; Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir..!

Sayın Adnan Yücel’in şiirinde de dediği gibi; ‘Saraylar saltanatlar çöker kan susar birgün zulüm biter. Menekşelerde açılır üstümüzde leylaklarda güler. Bugünlerden geriye, bir yarına gidenler kalır bir de yarınlar için direnenler…’“

keal-kilicdaroglu.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar