AKP'de adaylık krizi: O aday gösterilirse istifa ederiz

AKP'de adaylık krizi: O aday gösterilirse istifa ederiz
2019 yılında düzenlenen yerel seçimlerde AKP’den aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek Saadet Partisi’nden aday olan ama seçilemeyen AKP’nin eski Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın 31 Mart seçimlerinde yeniden AKP tarafından aday gösterileceği iddiaları üzerine partililerin çılgına döndü.

2014 yerel seçimlerinde AKP'den Akçakale Belediye Başkanlığı yapan 2019 seçimlerinde ise AKP'den tekrar aday gösterilmemesi üzerine Saadet Partisi'nden aday olan ancak seçimi kaybeden Abdülhakim Ayhan'ın 31 Mart Yerel Seçimlerinde AKP'den gösterileceğiyle ilgili iddialar AKP’lileri ayaklandırdı.

"ABDÜLHAKİM AYHAN’IN ADAY GÖSTERİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ"

AKP Şanlıurfa İl Başkanlığı'nda toplanan AKP’liler, Akçakale’de Abdülhakim Ayhan’ın aday gösterilmesini kabul etmediklerini ifade etti. 100’e yakın AKP’li adına bir basın açıklamasını okuyan AKP Akçakale İlçe Başkan Yardımcısı olan İsa Yapma şunları söyledi:

“ABDÜLHAKİM AYHAN, AK PARTİ’DEN İSTİFA EDİP SAADET PARTİSİ, HDP, İYİ PARTİ, CHP İTTİFAKINDAN ADAY OLMUŞTUR”

“2019 belediye seçimlerinde birçok kanaat önderimizin ikaz etmesine rağmen eski belediye başkanımız Abdülhakim Ayhan, AK Parti’den istifa edip Saadet Partisi, HDP, İYİ Parti, CHP ittifakından aday olmuştur. Buralardan aldığı oy bellidir. Bu Cumhur İttifakı’na karşı bir ihanettir. Bunu kabullenemiyoruz. Sayın vekil Hikmet Başak’ın bütün bunları bilmesine rağmen eski belediye başkanı Abdülhakim Ayhan aday gösterilmediği takdirde istifa ile AK Parti’yi tehdit etmesi çok manidardır...

f6d1f73b-fab4-4d7e-9928-7d128d859b18-w.jpeg

“ABDÜLHAKİM AYHAN’IN ADAY GÖSTERİLMESİ DURUMUNDA İSTİFA EDECEĞİMİZİ BEYAN EDİYORUZ”

İlçeyi bir çöplüğe çevirmiş, geçmiş dönemlerde partimizin karşısında çalışmış ve toplumsal gerginliğe neden olan olaylara imza atmıştır. İlçemiz Akçakale’nin hak ettiği hizmetleri görmesi ve toplumsal huzurun sağlanması için Abdülhakim Ayhan’ın aday gösterilmemesi gerektiğini düşünüyoruz... Bu sebeple Abdülhakim Ayhan’ın aday gösterilmesi durumunda istifa edeceğimizi beyan ediyoruz.”

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar