AKP ile anlaşamayan Erbakan'dan Erdoğan'ı kızdıracak hamle! Yeniden Refah'ın İBB planı belli oldu

AKP ile anlaşamayan Erbakan'dan Erdoğan'ı kızdıracak hamle! Yeniden Refah'ın İBB planı belli oldu
Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi’nin yerel seçimlerde İstanbul’da AKP’yi desteklemeyeceği ve Murat Kurum’un karşısına kadın aday çıkarmak istediği öne sürüldü.

Yerel seçimlere aylar kala, siyasi partiler aday belirleme ve duyurma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerin kritik önem taşıdığı seçimlerde, partiler en güçlü adaylarını çıkarmak için adeta yarışıyor.

Son olarak AKP'nin İBB adayını Murat Kurum olarak duyurmasının ardından yerel seçim çalışmaları görünür biçimde başlamış oldu.

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki seçim yarışının bıçak sırtı olduğu yönünde yorumlar yapılırken yüksek oy oranına sahip olacağı düşünülen Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) İstanbul stratejisi merakla bekleniyor.

Dün parti genel merkezde Genel Başkan Fatih Erbakan’ın katılımıyla Diyarbakır ve Mersin dahil olmak üzere 57 belediye başkan adayını duyuran partinin İstanbul’da AKP ile iş birliği yapmayacağı iddia edildi.

AKP TALEPLERİ REDDETTİ

Parti yetkililerinden alınan bilgilere göre, iki parti arasında İstanbul başta olmak üzere bazı iller için görüşmelerin yapıldığı ancak ortak bir noktada buluşamadığı iddia ediliyor.

Murat Kurum’u İmamoğlu’na karşı desteklemesi beklenen partinin isteklerinin, AKP yönetimi tarafından kabul edilmediğini belirdildi.

YRP’nin, İstanbul’da AKP’ye destek verdiği takdirde İGDAŞ Genel Müdürlüğü ve İstanbul Kent Lokantaları iştirak şirketlerini yönetimi kendisine verilmesini talep ettiği ancak AKP cephesinin bu fikre çok sıcak bakmadığı öne sürüldü. Yetkililer, AKP’den umduğunu bulamayan Yeniden Refah’ın Ankara’da olmasa da İstanbul’da ittifaksız aday çıkaracağını belirtiyor.

KURUM VE İMAMOĞLU’NA KARŞI KADIN ADAY

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu yarışına güçlü bir aday ile katılma kararı aldığı iddia edilen YRP’nin önceliği ‘kadın aday’a çevirdiği söyleniyor.

YRP’nin bu noktada en güçlü kadın adayının ise Genel Başkan Fatih Erbakan’ın kız kardeşi Elif Erbakan olduğu belirtiliyor. Fatih Erbakan’ın kıyasıya rekabetin olacağı İstanbul’da kardeşi Erbakan’ı yarışa sokacağı kulisleri hareketlendirdi. Öte yandan AKP adayı Kurum’un dün Cumhur İttifakı ortakları olan partileri ziyaret etmesi ancak YRP’ye herhangi bir randevu verilmemesi iddiaların daha da güçlenmesine sebep oldu.

82d6134d-3cab-4827-8eac-750bf3560593.jpeg

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar