İmamoğlu’na ‘yarı zamanlı belediye başkanı’ diyen Erdoğan’ın kaç gün izin yaptığı ortaya çıktı

İmamoğlu’na ‘yarı zamanlı belediye başkanı’ diyen Erdoğan’ın kaç gün izin yaptığı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekrem İmamoğlu'na ‘yarı zamanlı belediye başkanı’ diye ithamda bulunmasının ardından iki ismin kullandığı yıllık izinlere dair analiz yapıldı. Peki hangi isim görev süresi boyunca daha fazla izin yaptı? Detaylar haberde…

Yerel seçimlere kısa bir süre kalmışken, 2019 yılında İstanbul başta olmak üzere kaybettiği büyükşehir belediyelerini geri kazanmak isteyen AKP'de çalışmalar hem masada hem 'sahada' hız kesmeden sürüyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu yıpratmak için yönelttiği eleştirilerin biri İmamoğlu'nun iddia edilen 'uzun süre il dışında ‘olmasıydı.

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen 'aday tanıtım toplantısında' konuşan Erdoğan, "Büyükşehir belediyesini sadece İstanbul halkına hizmet eder hale getireceğiz" diyerek, İmamoğlu’nu ‘yarı zamanlı belediye başkanlığı’ yapmakla itham etmişti.

Erdoğan’ın bu çıkışından sonra 10Haber tarafından yapılan bir analiz, Erdoğan ve İmamoğlu'nun görev süreleri boyunca izin kullanımını karşılaştırdı ve ortaya ilginç bir sonuç çıktı.

ERDOĞAN'IN İZİNLERİ

Erdoğan'ın İBB Başkanlığı dönemi olan 1994 ile 1998 yılları arasındaki izin günleri incelendiğinde, 4 yıl 7 ay 10 gün süresince toplamda 302 gün izin kullandığı görüldü. Bu süre zarfında yıllık izinler ve görevli olduğu günler dahil olmak üzere çeşitli izin türlerini kullandığı belirlendi. Erdoğan'ın toplam izin günlerinin 135'i yıllık izin, 7 günü mazeret izni, 21 günü raporlu izin ve 139 günü görevli olduğu günlerden oluştu.

İMAMOĞLU 52 GÜN YILLIK İZİN ALDI

Öte yandan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görev süresi olan 27 Haziran 2019'dan bu yana yaklaşık 4 yıl 6 ay 13 gün oldu. Bu dönemde İmamoğlu'nun toplamda 201 gün izin kullandığı belirlendi. İzinlerinin detayına bakıldığında, İmamoğlu'nun 201 günlük izninin 12 günü Covid-19 raporu, 19 günü yurt dışı görev izni ve 118 günü yurt içi görev izni şeklinde dağıldığı ortaya çıktı. İmamoğlu'nun yalnızca 52 gününü yıllık izin olarak kullandığı tespit edildi.

Bu verilere göre, benzer görev sürelerine sahip olan iki liderden Erdoğan'ın 101 gün daha fazla izin kullandığı görülüyor. Bu analiz, İmamoğlu'nun Erdoğan'ın izin kullanımından daha az yıllık izin kullandığını ve diğer izin türlerinin çoğunun görevle ilgili olduğunu ortaya koyuyor.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar