Karar yazarı Ocaktan: Erdoğan’ın Kurum tercihinin perde arkasını açıkladı

Karar yazarı Ocaktan: Erdoğan’ın Kurum tercihinin perde arkasını açıkladı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onlarca AKP’li isim arasında İBB adaylığına Murat Kurum’u seçmesinin sebebi herkes tarafından merak ediliyor. Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan bugünkü yazısında, Erdoğan’ın Kurum tercihinin perde arkasını yazdı.

Karar yazarı Mehmet Ocaktan bugünkü yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul için aday gösterdiği Murat Kurum'un seçilme sürecine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Ocaktan, Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı için aday tercihini Murat Kurum'dan yana kullanmasının ardında yatan sebepleri ve bu tercihin altında yatan dinamikleri kaleme aldı.

Ocaktan, 31 Mart yerel seçimlerine odaklanan Erdoğan'ın Kurum'u tercih etmesinin altında kentsel dönüşüm ve Kanal İstanbul projelerinin etkili olduğu kanaatinde olduğunu ifade etti. Kurum'un geçmişte TOKİ başkanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı görevlerini üstlenmiş olmasını vurgulayan Ocaktan, bu tercihin planlanan büyük projelerin yönlendirilmesi açısından önemli olduğunu dile getirdi.

"AKP çevrelerinde 'Keşke Ali Yerlikaya, Tevfik Göksu ya da Fahrettin Koca’dan biri olsaydı' görüşünü dillendirenlerin olduğunu biliyorum" diyen Ocaktan, Kurum'un adaylığına yönelik çeşitli iç çekişmelerin olduğuna işaret ederek, bu tercihin iş dünyası ve müteahhitlerin desteğiyle şekillendiğini vurguladı. Kurum'un imar afları konusunda da belirgin bir imzasının bulunduğunu hatırlatan Ocaktan, önümüzdeki süreçte İstanbul'da gerçekleşecek olan yerel seçimlerin sadece bir belediye seçimi olmadığını, aynı zamanda uzun vadeli projelerin belirleneceği bir süreç olduğunun altını çizdi.

Ocaktan özellikle, bu çerçevede, Erdoğan'ın Kurum'u tercihindeki kentsel dönüşüm ve Kanal İstanbul projelerinin belirleyici olduğunu belirtti.

Son olarak Ocaktan, adaylar Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum'un projelerini net bir şekilde anlatarak, "beka" tartışmalarından uzak, yapıcı bir yarış sergilemeleri temennisinde bulundu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar