AHBAP depremde ailesini kaybeden öğrencilere 1 yıllık burs verecek

AHBAP depremde ailesini kaybeden öğrencilere 1 yıllık burs verecek
Sivil Toplum Kuruluşu olan AHBAP'ın kurucusu Haluk Levent, depremde ebeveyn kaybı yaşamış öğrencilere bir yıl süreyle aylık 5 bin lira burs verileceğini duyurdu.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede birçok yerleşim yeri ''hayalet kasaba'' haline döndü. Yeni bir hayat kurmak için büyük masraflara girecek olan vatandaşlara ise yardım eli uzanmaya devam ediyor.

Deprem boyunca milyonlarca vatandaşın bağış konusunda ilk tercihi olan AHBAP Derneği''nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Depremde ebeveyn kaybı yaşayan üniversite öğrencisi tüm gençlerimize 1 yıl süreli aylık 5 bin ₺ burs verme kararı aldık. Bu konu ile ilgili burs başvurusu en yakın zamanda http://Ahbap.org sitesinden yayınlanacaktır." ifadelerini kullandı. 



1 MİLYAR LİRALIK BAĞIŞ TOPLANDI

Geçtiğimiz günlerde, deprem felaketinin ardından Kızılay tarafından AHBAP''a 46 milyon liralık çadır satışının gerçekleştirildiği yönündeki haberleri doğrulayan Haluk Levent, toplanan bağış tutarlarının ne şekilde dağıtılacağını ise takipçileriyle paylaşmaya devam ediyor. Halihazırda derneğin biri devlet biri özel bir kuruluş olmak üzere iki kere denetim sürecinden geçtiğini hatırlatan Levent, yetkili mercilere seslenerek yeni bir denetçi atanması için istekte bulundu. 

Haluk levent ve Babala TV''nin kurucusu Oğuzhan Uğur, deprem sonrası haftalarca afet bölgesinde yürütülen çalışmalara ekipleriyle birlikte katkıda bulunurken. Twitter başta olmak üzere, sosyal medyada ye ralan trol ordusunun da bir numaralı hedefleri haline gelmişti. 





 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar