Düğünde kim ne taktı derdine son! İşte sayfa sayfa not alma dönemini bitirecek uygulama

Düğünde kim ne taktı derdine son!  İşte sayfa sayfa not alma dönemini bitirecek uygulama
Düğünlerin vazgeçilmez bir ritüeli olan takı merasimi, bazıları için son derece önemli. Kimi insanlar için "Kim, ne taktı?" sorusu, sayfa sayfa not alınacak kadar değerli. Yazılım mühendisi bir genç "Takı Takip" adında bir uygulama geliştirdi.

Düğünlerde takılan altınlar ve paralar, birçok insan için önemli bir konu. Eskiden defterlere notlar alınır, düğün videoları tekrar tekrar izlenirdi. Artık, takılan ve takılan altınları yakından takip etmeyi önemseyenler için, Çorumlu bir genç mühendis tarafından yepyeni bir uygulama geliştirildi.

18735154-728xauto.webp

Bu uygulama sayesinde, size takılan altınları ya da sizin taktığınız altınları isimlerle kaydedebilir, gram, Türk Lirası, dolar veya bilezik türünde ayarlamalar yapabilirsiniz.

640xauto.webp

Genç mühendis, “Çevremdeki düğünlerde bu konuya dair sıkça gözlemlediğim şeylerden etkilendim. Artık insanlar daha rahat bir şekilde takılan altınları izleyebilecekler” şeklinde konuştu.

ooi.jpg

Konuyla ilgili görüşleri alınan bazı vatandaşlar, "Bana takılan altını bilmem gerek. Ben de karşı tarafa ne verdiysem onu bilmem gerek" derken, bir başkası ise ilginç bir olayı paylaştı. “Bir kadın geldi, beni yakamdan tuttu ve ‘Sen bana niye altın takmadın?’ dedi. Bu gerçekten başıma gelen bir olaydı" diye konuştu.

pp.jpg

ALTIN FİYATLARI

yy.jpg

ALTIN NASIL HESAPLANIR

Altının değerinin hesaplanması genellikle altının ağırlığı ve saflık derecesine (ayar) bağlı. İşte altının hesaplanması için temel adımlar...

Altının Ağırlığını Belirleme: Altının ağırlığını ölçmek için genellikle gram veya ons kullanılıyor. Çoğu ticari işlemde gram kullanılıyor, bazı pazarlarda ons da yaygın olarak kullanılıyor. Altın takılarak tartılabilir veya hassas bir terazi kullanılarak ağırlığı belirlenebilir.

Altının Saflık Derecesini (Ayarını) Belirleme: Altın saflığı, külçe veya takıdaki altının saf altın içeriğinin yüzdesi. 24 ayar altın tamamen saf altın (%100), ancak takılarda veya külçelerde genellikle daha düşük saflık dereceleri bulunur (örneğin, 22 ayar, 18 ayar). Saflık derecesi, altının ağırlığına ve fiyatına doğrudan etki eder.

Altının Değerini Hesaplama: Altının değeri genellikle güncel altın fiyatlarına dayanıyor. Altın fiyatları piyasada belirlenir ve genellikle ons başına dolar cinsinden ifade edilir. Saflık derecesi ve ağırlığına bağlı olarak, altının toplam değeri hesaplanır.

Formül: Altının Değeri = (Altının Ağırlığı) × (Altının Saflık Derecesi) × (Güncel Altın Fiyatı)

Örneğin, bir takının ağırlığı 10 gram ise ve 22 ayar altındır (%91.67 saflık derecesi) ve güncel altın fiyatı ons başına 1800 dolar ise: Altının Değeri = 10 gram × 0.9167 (22 ayarın ondalık değeri) × 1800 dolar/ons

Bu formülü kullanarak altının toplam değerini bulabilirsiniz. Ticari işlemler genellikle altının satış fiyatı, alış fiyatı ve işlem ücretleri gibi diğer faktörleri de içerir. Bu nedenle, altın ticareti yaparken tam olarak ne tür bir fiyatlandırma olduğunu anlamak önemli.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar