AFAD'dan acı haber geldi! Depremde can kaybı 45 bin 89'a yükseldi

AFAD'dan acı haber geldi! Depremde can kaybı 45 bin 89'a yükseldi
Kahramanmaraş merkezli depremlerin bilançosu her geçen gün ağırlaşmaya devam ediyor. AFAD'ın gece yarısı yayınladığı bilgiye göre deprem felaketinde 11 ilde yaşanan can kaybı 45 bin 89'a yükseldi.

6 Şubat''ta meydana gelen depremlerin üzerinden neredeyse 1 ay geçecek olmasına karşın hala enkazlar altında cansız bedenler bulunmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yaptığı son duyuru ile ''afet bölgesi'' ilan edilen 11 şehirde can kaybının 45 bin 89''a ulaştığını açıkladı. 

AFAD tarafından yapılan duyuruda: "Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 45 bin 89 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir." ifadeleri kullanılırken, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en fazla can kaybının ortaya çıktığı felakette söz konusu tablo her geçen gün kötüye gidiyor. 

''358 BİN 37 ÇADIRIN KURULUMU YAPILDI''

AFAD''dan yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

"358 bin 37 çadırın kurulumu gerçekleştirilmiştir. 11 ilimizdeki 332 noktada çadırkentler oluşturulmuştur. 10 il ve 162 noktada konteyner kent kurulumları devam etmektedir. Afet bölgesinde ve afet bölgesi dışında; çadır, konteyner, GSB yurtları, oteller, kamu misafirhaneleri, MEB tesisleri ve diğer tesislerde barınma hizmeti sunulan kişi sayısı 1 milyon 915 bin 687''dir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar