15 yıl sonra bir ilk! MHP tüzüğüne sistemi ayarı

15 yıl sonra bir ilk! MHP tüzüğüne sistemi ayarı
MHP’nin pazar günü gerçekleştirilen 14. olağan büyük kurulunda, partinin yeni MYK üyelerinin belirlenirken, tüzük ve parti programında da değişiklik yapıldı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) pazar günü gerçekleşen 14. olağan genel kurulunda, partinin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin belirlenmesinin yanı sıra tüzük ve parti programında önemli değişikliklere gidildi. 15 yıl sonra revize edilen parti tüzüğünde yer alan parlamenter sistemle ilgili ibareler, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili ifadelerle değiştirilerek güncellendi. Bu değişikliklerle birlikte, "Türkiye Yüzyılı" hedeflerine uygun düzenlemeler yapıldığı vurgulandı. Ayrıca, il ve ilçe teşkilatlarının yönetim kurulu üye sayısının artırıldığı belirtildi.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Cumhur İttifakı'nın önemli bir bileşeni olan MHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem daha cumhurbaşkanı adayı olması için destek verdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, "Güçlü bir lidere ve güçlü bir devlet başkanına ihtiyaç var. Sayın cumhurbaşkanının bir kez daha aday olması gerekir. Türkiye Büyük Millet Meclisi ya erken seçim kararı alacak ya da anayasa değişikliği yapacaktır" ifadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli de Erdoğan'a hitaben, "Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz" şeklinde bir çağrıda bulunmuştu. Bu gelişmeler, MHP'nin gelecek siyasi stratejilerinin şekillenmesinde önemli bir rol oynayabilir.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar