CHP İstanbul’daki iki büyük kalesini AKP’ye kaptırıyor! Son anketten çarpıcı sonuçlar

CHP İstanbul’daki iki büyük kalesini AKP’ye kaptırıyor! Son anketten çarpıcı sonuçlar
ORC Araştırma, İstanbul'un 5 ilçesinde yaptığı sonuçları açıkladı. Sonuçlara göre, CHP elinde bulunan güçlü iki ilçeyi AKP’ye karşı kaybediyor.

ORC Araştırma, İstanbul'un önemli ilçelerinden Eyüpsultan, Esenyurt, Sarıyer, Ataşehir ve Kadıköy'de gerçekleştirdiği oy tercihlerine yönelik araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Araştırma, ilçelerdeki seçmen tercihlerinin genel seçim eğilimlerini yansıttığını gösteriyor.

ESENYURT

Esenyurt'ta, CHP'nin 2019'da kazandığı belediyeyi AKP'nin geri alabileceği görülüyor. Ankete göre, AKP adayı Hamit Öncü %39,7 oy alırken, CHP adayı Ahmet Özer %35,2 oy aldı. İYİ Parti'nin adayı ise %3,8 oy oranına sahip.

Esenyurt'ta ayrıca, DEM Parti'nin aday çıkarmaması ve CHP'nin adayına destek vermesi dikkat çekici bir detay olarak öne çıkıyor.

gjgceqiwyaa8lfj.jpeg

SARIYER

Sarıyer'de de CHP'nin zorlanabileceği belirtiliyor. Mevcut belediye başkanı Şükrü Genç, CHP'den aday gösterilmeyince bağımsız olarak seçimlere katılmıştı. ORC'nin anketine göre, Genç %19,6 oy alırken, CHP adayı %26,2 oy oranına sahip. AKP'nin adayı ise %31,5 oy alarak öne geçiyor.

gjgcusuwyaajoyj.jpeg

EYÜPSULTAN

Eyüpsultan'da ise AKP'nin adayı ve mevcut belediye başkanı Deniz Köken’in CHP’li en yakın rakibi Bülent Özmen’e 15 puan fark atarak önde olduğu belirtiliyor.

gjgcp57xyairzgb.jpeg

KADIKÖY

Kadıköy'de CHP'nin açık ara birinci parti olarak öne çıktığı görülüyor. CHP adayı Mesut Kösedağı %44,2 oy alırken, AKP adayı %19,6 oy oranında kaldı. TKP'nin adayı ve Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise %19,1 oy oranıyla üçüncü sırada yer alıyor.

gjgb9axwyaaczsj.jpeg

ATAŞEHİR

Ataşehir'de ise CHP'nin üstünlüğünü sürdürdüğü belirtiliyor. CHP adayı Onursal Adıgüzel %29,2 oy alırken, AKP adayı %27,8 oy oranında kaldı. İYİ Parti'nin adayı ise %20,6 oy oranına sahip olarak üçüncü sıra yer aldı.

gjgcixbxyaaa-ow.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar