Yargıtay’dan evli çiftleri ilgilendiren karar ! Eşiniz bunu yapıyorsa dikkat cebinizden 100 bin lira çıkabilir!

Yargıtay’dan evli çiftleri ilgilendiren karar ! Eşiniz bunu yapıyorsa dikkat cebinizden 100 bin lira çıkabilir!
Denizli’de görülen boşanma davasının detayları ve Yargıtay’ın verdiği karar duyanları hayrete düşürdü. Eşiniz bunu yapıyorsa dikkat cebinizden 100 bin lira çıkabilir!

Denizli'de görülen boşanma davasında, davacı-davalı erkek eşinin ev işlerini yapmadığını ve evi terk ettiğini iddia ederek boşanmayı talep etti.

Genç kadın 50 bin lira maddi, 100 bin lira ise manevi tazminat istedi.

Davalı-davacı kadın ise kocasının ev için gerekli eşyaları almadığını ve beyaz eşyaları kurdurmadığını belirterek evden kovulduğunu ve kapının kilidinin değiştirildiğini iddia etti.

kurthukuk-danismanlik-1-1.jpg

Denizli 4. Aile Mahkemesi, erkeğin eşine ev düzeni kurmamasını ve beyaz eşyaları kurdurmamasını kusur olarak değerlendirerek, erkeği tam kusurlu buldu ve kadına maddi tazminat ödenmesine hükmetti.

Kocanın karara itirazı üzerine Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararının usul ve kanuna uygun olduğunu belirterek istinaf başvurusunu reddetti.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise ev eşyalarını almayan ve beyaz eşyaları kullanmadığı için eşinin piknik tüpünde yemek yapmasına neden olan kocayı tam kusurlu bulan yerel mahkeme kararını onadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar