Depremden 11 ay sonra Hatay gerçeği gün yüzüne çıktı! Yıkılan binaların çoğu ruhsatsızmış

Depremden 11 ay sonra Hatay gerçeği gün yüzüne çıktı! Yıkılan binaların çoğu ruhsatsızmış
Herkesin yüreğini yakan Hatay'daki depremin ardından Antakya ve Defne ilçelerinde yıkılan binalar hakkındaki gerçek bir kez daha vicdanları sızlattı.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat depremlerine ilişkin önemli açıklamalar yapan Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, çok sayıda kişinin ölümüne neden olan binalardan kaçının ruhsatsız olduğunu duyurdu.

Çelikkol, 6 Şubat 2023'teki depremlerde Antakya ve Defne ilçelerinde yıkılan binalardaki yapısal eksikliklerle ilgili 113 kişinin tutuklandığını ve bu binalardan 975'inin ruhsatsız olduğunu açıkladı.

98319ec0-ad49-11ed-b00b-3fe1d280f12e.jpg

Çelikkol, Hatay Adliyesi Konferans Salonu'nda gazetecilerle bir araya geldi ve yaptığı açıklamada, Deprem Suçları Soruşturma Bürosu'nda 22 bin 581 soruşturma dosyası açıldığını belirtti.

Bu dosyaların bin 759 binaya odaklandığını ifade eden Çelikkol, yapılan incelemeler sonucunda 975 binanın ruhsatsız olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Başsavcı Çelikkol ayrıca, soruşturma kapsamında Antakya ve Defne belediyelerindeki bina ruhsat dosyalarına el konulduğunu ve bu dosyaların taramalarının yapıldığını ifade etti.

473d8447-9a9f-46df-b5db-f3545b145136-1100x650.jpg

Elde edilen belgelerin de UYAP ve CD ortamına aktarıldığını belirten Çelikkol, fiziki tüm ruhsat dosyalarının emanet bürosunda muhafaza edildiğini vurguladı.

Başsavcı Çelikkol, sürecin detaylarına ilişkin bilgiler vererek, üniversitelerle işbirliği yapılarak soruşturma dosyalarının ve ilgili binaların bilirkişi heyetlerince incelendiğini ve analiz edildiğini aktardı. Bu çerçevede 14 üniversiteyle işbirliği yapıldığını ve soruşturma dosyalarının incelenmek üzere üniversitelere gönderildiğini belirtti.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar