PTT altını çizerek uyardı Hesabınız saniyeler içinde boşalabilir! Bu kağıda imza atarken dikkat edin

PTT altını çizerek uyardı Hesabınız saniyeler içinde boşalabilir! Bu kağıda imza atarken dikkat edin
PTT AŞ vatandaşları saniyeler içinde hesaplarını boşaltacak oyuna karşı uyardı. Bu kağıda imza atarken dikkat edin!

Dolandırıcılar numaralarına her gün bir yenisi eklerken bir numara daha buldular. PTT AŞ, vatandaşları posta dağıtım personeli kılığına giren dolandırıcılara karşı uyardı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı PTT AŞ'den yapılan açıklamada şirket adı ve logosunun kullanılarak çeşitli dolandırıcılık girişimlerinin yapıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada vatandaşların cep telefonlarına gönderilen sahte SMS ve e-postalarda zararlı linklerle banka ve kredi kartı ile kişisel bilgilerin ele geçirilmeye çalışıldığı belirtildi.

12293.jpg

Mesajlarda borç bahanesiyle kişisel bilgilerin istendiği ve sahte borç bakiyesi gösterilerek ödeme talep edildiği ifade edildi.

Ayrıca, kargo gönderi takibi adı altında yapılan dolandırıcılık girişimlerine de değinildi. Sahte kargo mesajlarında adres güncelleme talebiyle kişisel bilgilere ulaşılmaya çalışıldığı vurgulandı.

ioioio.jpg

Açıklamada, son zamanlarda ortaya çıkan yeni bir dolandırıcılık yöntemi de paylaşıldı. PTT AŞ adıyla posta dağıtım personeli kılığına giren dolandırıcıların, vatandaşların evlerine giderek sahte belgeler imzalattığı ve bu belgelerle çeşitli dolandırıcılık eylemleri gerçekleştirdiği bilgisi verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar