Akademisyen ve üniversite öğrencileri Ahlat’ın tarihi mekanlarını gezdi

Akademisyen ve üniversite öğrencileri Ahlat’ın tarihi mekanlarını gezdi
Anadolu Kültür ve Tarih Birliği Derneği'nin düzenlediği "Tarihe Damga Vuranlar, Haluk Dursun" anma programı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının destekleriyle gerçekleşti.

Program kapsamında öğrenci ve akademisyenler, tarihi mekanlara keyifli bir gezi gerçekleştirdi. İlk durağı Ahlat Müzesi olan katılımcılar, burada Müze Müdürü Mikail Ercek'ten Ahlat'ın genel tarihi ve müzedeki eserler hakkında detaylı bilgi aldılar. Ardından Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nı ziyaret eden grup, Emir Bayındır Kümbeti'ni de keşfederek ilçedeki gezilerini tamamladı.

Gezi sonrasında açıklamalarda bulunan Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Alp Arslanoğlu, "Haluk hocamızı anmak için Ahlat'ta bir ziyaret gerçekleştirdik. Bitlis'te ise 300'ü aşkın gençle bir araya gelerek panel etkinliği düzenledik. Hem Haluk hocamızı tanıttık hem de kendimizi tanıttık. Kültürel gezilerimize de devam ettik ve bölgenin önemli noktalarını ziyaret ettik. Ahlat'ta tarihi Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret ederek gezimizi tamamladık. Bizimle birlikte olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Çankaya Üniversitesi Hukuk öğrencisi İlayda Uçar da, "Bugün Anadolu Kültür ve Tarih Birliği Derneği olarak Tarihe Damga Vuranlar, Haluk Dursun Ahlat programını gerçekleştirdik. Dün güzel bir program düzenleyerek Haluk hocamızı andık ve değerli hocalarımızdan bilgiler aldık. Bugün ise Bitlis'i ve Ahlat'ı keşfettik. Anlatılanları canlı olarak görmek inanılmaz bir duygu verdi. Projemizi canlı bir şekilde deneyimlemiş olduk" şeklinde konuştu.

Geziye AKP Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar