Kuyumcuyu soymaya çalıştılar yakalanınca 'evleneceğiz, paramız yok' dediler

Kuyumcuyu soymaya çalıştılar yakalanınca 'evleneceğiz, paramız yok' dediler
Sultangazi'de evlilik için maddi imkansızlıkları bahane eden bir çift, kuyumcuyu soyma girişiminde bulundu ancak esnafın müdahalesi sonucu etkisiz hale getirildi. Şüpheliler, polise teslim edilmeden önce yaşanan olay, güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Esentepe Mahallesi'nde bulunan bir kuyumcuda sabah saatlerinde gerçekleşti. Azerbaycanlı Öznur H. (22) ve sevgilisi Enes E. (26), hedef olarak seçtikleri kuyumcu dükkanına girdi. Enes E., yanındaki tabancayı iş yerindeki çalışana doğrultarak kuyumcuyu soyma teşebbüsünde bulundu. Bu sırada çevredeki esnaf durumu fark ederek hemen kuyumcu dükkanına müdahale etti.

Silahlı soyguncuları etkisiz hale getiren esnaf, olayı polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, soyguncuları gözaltına aldı. Şüpheli çift, verdikleri ifadede evlenmek için yeterli paraya sahip olamadıklarını ve bu sebeple kuyumcu soygununa teşebbüs ettiklerini söyledi.

FİLM GİBİ SOYGUN GİRİŞİMİ KAMERADA

İki soyguncunun tabancayla çalışanı tehdit ettiği ve esnafların soyguncuları etkisiz hale getirdiği anlar, güvenlik kamerasıyla saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, şüphelilerin kuyumcuyu soymaya çalıştığı sırada, esnafın içeri girdiği görülüyor. Esnafla şüpheliler arasında uzun süre arbede yaşanıyor.

"ESNAF ETKİSİZ HALE GETİRİP POLİSE VERİYOR"

Kuyumcu dükkanının sahibi Muzaffer Cömert, "İş yerinde değildim komşum aradı, 'iki maskeli soyguncu geldi, yakaladık' dedi. Geri döndüm yoldan, dükkana geldim. Emniyet gelmiş yakalamışlar. Benim büyük oğlana silah doğrultuyorlar Rıdvan'a. Amcası ve diğer komşular, Allah razı olsun dükkana geliyorlar. Etkisiz hale getirip polise veriyorlar. 'Evlenmek için bu girişimde bulunduk' demişler ama daha önce de suç kayıtları olduğu söylendi. Kız Azeri, çocuk Türk. Kız öyle atletik bir yapıya sahipmiş ki, altınları almak için camdan tezgahın üstüne atlıyor. Erkek olan ise oğlumu etkisiz hale getirecekti. Çok şükür ne canımıza ne de malımıza bir zarar geldi" diye konuştu.

Şüphelilere müdahale eden esnaflardan Mehmet Ali Avcı, "Bir bağırtı duyduk, kapıya baktığımızda esnafın dükkana koştuğunu gördüm ve ben de peşinden koştum. Kapıyı açtım iki maskeli kişi. Diğer esnaf şüphelinin üzerine çullanıp dışarı doğru attılar. İçeride kalan kadını da dışarı çıkardım. Dışarıda millete bağırdım, 'Polisi arayın hırsız var' diye" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar