Eskişehirliler kaşık kaşık tüketiyor! Bu karışım sayesinde öksürükten eser kalmıyor

Eskişehirliler kaşık kaşık tüketiyor! Bu karışım sayesinde öksürükten eser kalmıyor
Eskişehir, doğal ürünleriyle bilinen bir şehir olmanın yanı sıra, öksürük gibi rahatsızlıklara karşı da geleneksel yöntemlere başvuruyor. Pekmez, özellikle şeker pancarı, üzüm, dut ve keçiboynuzu gibi birçok üründen elde edilen bir lezzet olarak öne çıkıyor.

Ahmet Ünlü gibi yıllardır pekmez satıcılığı yapan kişiler, bu değerli ürününün geleneksel yöntemlerle üretildiğini ve birçok faydasının bulunduğunu belirtiyor.

Eskişehirliler, öksürük için pekmezi tek başına kullanmanın yanı sıra, pekmezi tahinle karıştırma geleneğini de sürdürüyor. Ahmet Ünlü, pekmezin özellikle kandaki demir eksikliği ve kansızlık gibi durumlara iyi geldiğini vurgularken, Eskişehir halkının pekmezle yapılan tariflere büyük ilgi gösterdiğini ifade ediyor.

Ünlü, öksürüğe iyi gelen bir diğer formülü de şu şekilde aktarıyor: "Pekmezi tereyağıyla karıştırıp içtikleri zaman öksürük ve nezleye çok iyi gelir." Üzüm pekmezi, keçiboynuzu pekmezi ve dut pekmezi gibi çeşitlerin tercih edildiği Eskişehir'de, bu ürünlerin farklı bölgelerden geldiğini belirtiyor. Keçiboynuzu pekmezinin Akdeniz Bölgesi'nden, üzüm pekmezinin Ege Bölgesi'nden, dut pekmezinin ise Adıyaman ve Malatya yörelerinden geldiğini kaydediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar