Seçime 34 gün kala tüm kartlar yeniden dağıtıldı: Dört adaylı yarışta tepetaklak eden sonuç

Seçime 34 gün kala tüm kartlar yeniden dağıtıldı: Dört adaylı yarışta tepetaklak eden sonuç
9 araştırma şirketinin seçim anketinin sonuçlarına göre birinci turda dört aday arasında Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 48,3’lük oy ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a fark attı.

Türkiye’nin gözü 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerdeyken cumhurbaşkanının kim olacağı da merakla beklenmeye başlandı. Seçim anketlerinin sonuçları da birer birer vatandaşın kararını gözler önüne serdi.

9 araştırma şirketinin seçim anketinin sonuçlarına göre Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 48,3’lük oy ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a fark attı.

Türkiye''nin 13. Cumhurbaşkanı''nın seçileceği 14 Mayıs seçimi merakla beklenirken, dokuz ayrı anket şirketinin araştırma sonuçlarının ortalamasına göre, hangi adayın ne kadar oy alacağına dair rakamlar belirlendi.

Twitter’da Anketler ve Raporlar adlı sayfa, 9 araştırma şirketinin gerçekleştirdiği Cumhurbaşkanlığı seçimi birinci tur anket sonucunun ortalamasını hesapladı. T24''te yer alan anket sonuçlarına göre seçim ikinci tura kalacak.

AR-G Araştırma, ArtıBir, Asal Araştırma, Avrasya Araştırma, MAK Araştırma, Optimar Araştırma, ORC, Saros Araştırma ve Yöneylem Araştırma''nın anketlerinin ortalamalarına göre, birinci turda dört adaylı yarışın sonucu şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 48,3

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 43,8

Muharrem İnce: Yüzde 5,5

Sinan Oğan: Yüzde 2,2

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar