Ev sahiplerinin cepleri şimdi yandı: “Bekara ev yok” demenin cezası ne kadar

Ev sahiplerinin cepleri şimdi yandı: “Bekara ev yok” demenin cezası ne kadar
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, bekara ev vermeyen ev sahiplerini çok yakından ilgilendiren bir karara imza attı.

Türkiye’de ev arayan birçok kiracının problem yaşadığı bekara ev vermeme olayında örnek teşkil edecek bir karar alındı. Bekara ev vermeyen emlakçı ve ev sahibi çift, 10’ar bin lira para cezasına çarptırıldı.

“AİLE ŞEKLİNDE OLACAKSA VERİRİZ”

Bir apartmanın ikinci katındaki daireyi kiralamak isteyen M.N.A., emlak danışmanı G.Ş.''i bulmuş. Emlakçı direkt olarak M.N.A.’a medeni halini sorunca olanlar oldu. Genç kadının bekar olduğunu söylemesi üzerine "Aile şeklinde olacaksa veririz yoksa ev sahibi vermiyor, ev sahibi aile istiyor" şeklinde beyanda bulunan emlakçı, görüşmeyi sonlandırdı.

“BEKARA EV VERMİYORUZ, EV SAHİBİNİN İSTEĞİ BU”

Bir süre sonra yeniden emlakçıyla irtibata geçen M.N.A., evi görmek istediğini, yaptığının yanlış olduğunu ve ev sahibiyle görüşmek istediğini dile getirdi. Emlak danışmanı ise görüşme talebini reddederek "Biz sadece aracıyız bekara ev vermiyoruz, ev sahibinin isteği bu yönde" şeklinde cevap verdi. Yaşanılanlar sonrası üzüntüye boğulan genç kadın TİHEK’e müracaat ederek; yanlış muameleye maruz kaldığını öne sürdü.

Müracaatı değerlendiren TİHEK, emlak danışmanı G.Ş. ile yurt dışında yaşayan ev sahipleri E.U. ve eşi R.U.’dan savunma talep etti.

Başvuruda ayrımcılık yasağı ihlali yapıldığına karar verilerek muhataplar hakkında 10’ar bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar