Millet İttifakı resmen açıkladı: ''Muharrem İnce seçimlerden önce...''

Millet İttifakı resmen açıkladı: ''Muharrem İnce seçimlerden önce...''
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Medyascope TV'ye konuk olarak gazeteci Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı. 14 Mayıs seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkında da kritik bir yorum paylaştı.

Serpil Demir / Günboyu 

Türkiye 14 Mayıs''ta sandık başına gitmeye hazırlanırken, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için siyasi partilerin ayrı ayrı yol haritaları da tamamlanmış durumda. 

Millet İttifakı''nı oluşturan 6 siyasi partiden biri olan Saadet Partisi, seçimlere CHP listelerinden gitmeye hazırlanırken, partinin lideri Temel Karamollaoğlu da siyaset gündemine yönelik önemli yorumlarda bulundu. Medyascope TV''ye konuk olan Karamollaoğlu, CHP ile ''Milli Görüş'' hareketi arasındaki tarihsel problemleri ve çözüm yollarını değerlendirirken, seçimlerden zaferle çıkacaklarına olan inancının tam olduğunu belirtti.

Meclis''te çoğunluğu elde etmenin, parlamenter sisteme dönüş sürecini hızlandıracağını aktaran Karamollaoğlu, bu nedenle gerekli çalışmaları yaptıklarını ve ortak liste ile seçime girmelerinin daha mantıklı olduğunu ifade etti. 

"SEÇİME KORSAN OLARAK GİREN ARKADAŞLAR..."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında övgü dolu sözler söyleyen Karamollaoğlu, "Kendisi yıllar sonra ilk kez CHP Genel Başkanı olarak çıktı ve geçmişte yapılan hataları kabul etti. Helalleşeceğiz dedi. Bu sözler benim için çok kıymetlidir" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden yüzde 90 ihtimalle zaferle çıkacağını aktaran Karamollaoğlu, Ruşen Çakır''ın "Seçimler ilk turda bitecek mi?" sorusuna yanıt olarak Muharrem İnce''yi işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

"Seçime maalesef korsan olarak giren arkadaşlar vesilesiyle (gülerek) acaba sorusunu gündeme getiriyor. Ben Muharrem Bey''in son anda bu işten vazgeçeceğini ümit ediyorum inşallah. Çünkü bu bir tereddüt, bir şüphe doğurabilir. Yani ikinci tura kalmak, pek isabetli olmaz. Ancak kalınırsa da, yine ben Muharrem Bey''e ve Sinan Oğan''a kayan oyun, Millet İttifakı''nın Cumhurbaşkanı Adayına geleceğini düşünüyorum" 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar