Erdoğan'dan birbiri ardına ekonomik vaatler

Erdoğan'dan birbiri ardına ekonomik vaatler
Yaklaşan seçimler öncesi seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, ekonomik vaatlerini de sıraladı.

Türkiye 14 Mayıs''ta yapılacak seçimlere giderken, AKP''den seçim adımları gelmeye devam ediyor.

Ankara''daki bir salonda partililerin katılımı ile seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunların sözünü verdi:

"Depremin yarattığı zorlukları kısa sürede sileceğiz"

Ülkemizin bir köşesindeki insanların evleri başlarına yıkılmışken kimse hayatını hiçbir şey olmamış gibi sürdüremez. Milletimiz ilk andan itibaren seferber oldu. Devletimiz de şartların zorluğunu kısa sürede aşarak vaziyet aldı. Bu tablo devletin milleti için var olduğu gerçeğini tekrar işledi.

Küresel sağlık ve yönetim krizin yol açacağı risklerin üzerinden dayanışmayla geldik. Depremin getirdiği zorlukları da kısa sürede sileceğiz.

AK Parti dava sahibi, vicdan sahibi, vizyon sahibi bir harekettir

Küresel dengelerin yeniden oluştuğu şu kritik dönemde, ülkenin direksiyonunda AK Parti’nin birikimine ve etki gücüne sahip bir kadronun olması çok kıymetlidir.

Türkiye’nin siyasi ve ekonomik çukura yeniden yuvarlanmamak için gücünü artırmaktan başka çaresi yoktur.

Batı’nın vay haline. Batı’nın hali çok kötü.

Ekonomik olarak yükselen ama siyasi rotası olmayan güçlerin hiçbiri Türkiye’nin üstlendiği adalet, hakkaniyet ve vicdan üzerine kurulu misyonunu ikame edemiyor, edemez.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni yerden yere vuranlar, bugün aynı sistemi ruhuna uygun olmayan at pazarlıklarıyla tepe tepe kullanmanın hesaplarını yapıyor.

21 yılda Türkiye’yi her alanda ileriye götürdük ama muhalefeti yerinden zerre miskal kıpırdatamadık.

İnşallah 14 Mayıs seçimlerinin en hayırlı neticelerinden biri de ülkemiz muhalefetini bu alacakaranlık kuşağından çıkarmak olacaktır.

Asayişten taviz vermeyeceğiz. Türkiye’nin huzur ve güvenlik adası olarak istikrarla yoluna devam etmesini sağlayacağız."

Seçim beyannamesi kitap ve dijitalde: İlk adımımızı 28 Ekim''de açıkladığımız Türkiye Yüzyılı ile açıklamıştık. Türkiye Yüzyılı, şefkatin yüzyılıdır. Türkiye yüzyılı üretimin yüzyılıdır. Verimliğin, istikrarın, kalkınmanın, sürdürülebilirliğin, huzurun, iletişimin, istikbalin, kültürün yüzyıldır. Türkiye yüzyılı dijitalin, gençliğin, barışın, başarının, bilimin yüzyıldır. Seçim beyannamemizi de bu temeller üzerinde şekillendirdik. 6 ayrı bölüm üzerine, onlarca başlık yer alıyor. Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar yaklaşımıyla hazırladığımız beyannamemizde yer alan tüm hususları tekrarlamayacağım. Beyannamemiz kitap olarak ulaştırıldı. Dijital mecralardan da paylaşıldı. Sokaklarda yüz yüze yapacağımız çalışmalara bırakacağım.

2002 yılında iktidara gelirken ülkemizi eğitim, sağlık, emniyet ve adalet üzerinde yükselteceğimizi söyledik. Eğitimde okulundan öğretmenine tüm unsurlarıyla güçlü bir altyapı kurduk. Şimdi değerler eğitimde kaliteyi artıracağız. Çocuklarımızın yeteneklerinin eğitiminin ilk temelinde becerilerine göre yönlendireceğimiz bir sistem kuracağız. Dünyaya örnek olan bir seviyeye geldik. Sağlık sistemimizin işlevselliğini hep birlikte gördük. İstanbulumuzda Çam Sakura Hastanemizi kurduk. 45 günde Murat Dilmenere hastanesini kurduk. Sancaktepe''de 45 günde Pakize Öz Hastanesini kurduk. Bay bay Kemal biz bunları yaparken siz neredeydiniz. Hani sizin büyükşehirleriniz vardı... Bütün bunlar halkımız için.

Aile sağlığı, aile diş hekimliği, evde bakım, palyatif bakım gibi hizmetleri güçlendireceğiz. Vatandaşımızın evinde huzurla oturacağı güvenli bir ortam sağlayacağız. Önleyici güvenlik çalışmalarıyla Türkiye''nin huzur ve güvenlik adası olarak istikrarla yoluna gitmesini sağlayacağız. Bundan sonra da toplumumuzun hiçbir kesiminde kimlik dayatılmasına asla izin vermeyeceğiz. Kürt kardeşlerimizi baskı düzeninin karanlığına asla teslim etmeyeceğiz. Ev hanımlarının emekliliğine destek vereceğiz.

CEP TELEFONU VE BİLGİSAYARAR

Cep telefonu ve bilgisayarlara vergi muafiyeti sağlayacağız. Sosyal yardımlarımızı, yoksullara destek vermek ötesinde yeniden yapılandıracağız. Kültür sanat değerlerimizi her alanda işleyecek mekanizmalara kurarak harekete geçireceğiz. Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağız. Turizmde 90 milyon turist 100 milyar dolar turizm geliri olarak yatırımı hızlandıracağız. Kişi başına düşen milli gelirimizi önümüzdeki dönemde önce 16 bin dolara, ardından daha yüksek seviyelere ulaştıracağız. Hayata geçireceğimiz ''gelir tamamlayıcı aile destek sistemi'' ile hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz. Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar