Kamu işçisine görülmemiş zam: Masadaki rakam ortaya çıktı

Kamu işçisine görülmemiş zam: Masadaki rakam ortaya çıktı
Seçimlerin yaklaşması ile birlikte zam pazarlıkları da hız kazandı. İşte kamu işçisinin beklediği yeni maaş ve masadaki rakam...

Türkiye''nin önüne sandık gelmeden önce maaşlara zam gelmeye devam ediyor.

Sabah''tan Faruk Erdem''in haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü Görüşmeleri kapsamında Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) heyetleri ile bakanlıkta bir araya geldi.

İşçileri temsil eden Türk-İş ve Hak-İş''in birlikte hareket ettiği görüşmelerde işveren tarafını ise Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) temsil ediyor. İşçi tarafının masaya getirdiği ilk teklif taban maaş ile ilgili oldu.

Burada en düşük brüt 15 bin lira olması ve diğer maaşların bunun üzerinde tespit edilmesi istendi. Bu noktada işveren temsilcileri 11.500 TL brüt ücret önerse de taraf1ların 15 bin liralık brüt taban ücret konusunda anlaşmalarına kesin gözüyle bakılıyor.

KAÇ LİRADAN BAŞLAYACAK?

15 bin liralık taban brüt ücret kabul edildiğinde işçilere ödenecek net ücret ise 12.075 TL''ye çıkmış olacak. Burada hesap şöyle yapılacak:

Brüt ücret: 15.000 TL
SSK işçi kesintisi: 2.100
İşsizlik sig.: 150 TL
Gelir Vergisi: 1.912,50 TL
Damga vergisi: 113,85 TL
Asg. Ü. İstisnası: 1.276,02 TL
Damga V. İstisna 75,96
Net ödenen ücret 12.075,63 TL

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar