Sarıyer’deki kilise saldırısında asıl hedef kimdi? Bakan Yerlikaya kanıtıyla açıkladı

Sarıyer’deki kilise saldırısında asıl hedef kimdi? Bakan Yerlikaya kanıtıyla açıkladı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sarıyer’deki kiliseye düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin ilk kez detay vererek konuştu.

İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi'ne Pazar ayini sırasında düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Hürriyet’ten Hande Fırat’ın haberine göre İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gözaltılara ilişkin dikkat çeken detaylar açıkladı.

aw129679-01.jpg

Bakan Yerlikaya, DEAŞ'ın tipik saldırı yöntemlerini bildiklerini belirterek "Ya bomba kullanırlar ya da girdikleri yerde tüm sivilleri katlederler. Bu saldırıda amaçları neydi?" sorusuna "Aynı sorunun yanıtını biz de arıyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Bakan Yerlikaya, silahların tutukluk yapmış olmasının belki de saldırganların hedeflerine ulaşmalarını engellediğini ifade ederek “Saldırganlar kiliseye 7.65’lik tabancalarla giriyor. Allah’tan iki silah da tutukluk yapmış. Yerde üç kovan bulundu” dedi.

kilise-saldirisiyla-ilgili-gozaltina-alinan-supheliler-saglik-kontrolunden-gecirildi-7349-dhaphoto4-001.jpg

Ayrıca, bu sorunun detaylı yanıtının ilerleyen süreçte yapılacak incelemeler sonucunda ortaya çıkacağını ekledi.

İlk belirlemelere göre, saldırıda yer alan Polonya Başkonsolosu Witold Lesniak'ın hedef alınmadığını belirten Bakan Yerlikaya "Polonya Başkonsolosu'nun İstanbul'da farklı kiliselere düzenli olarak gittiği, bu sefer ise tesadüfen o kiliseye gittiği bilgisi var. O esnada kilisede zaten yaklaşık 35 kişi bulunuyordu. Eğer hedef Başkonsolos olsaydı, saldırganlar neden önce Tuncer Cihan'a silahın kabzasıyla saldırıp ardından silahla öldürsünler?" şeklinde konuştu.

aw130017-02.jpg

Yerlikaya, saldırganların Polonya plakalı araç kullandığına dair bilgi vererek "Araç 2022'de Avrupa'dan giriş yapmış ve burada el değiştirmiş. Zaten el değiştirme ve keşif üzerinden tespit edildi" şeklinde konuştu.

52 yaşındaki yüzde 80 engelli Tuncer Murat Cihan’ın hayatını kaybettiği silahlı saldırıda 51 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 23 kişi sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar