Kilise saldırısından sonra zanlıların kaçtığı araç bulundu!

Kilise saldırısından sonra zanlıların kaçtığı araç  bulundu!
İstanbul'daki Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırı sonrası şüphelilerin kaçtığı araç Beylikdüzü'nde terk edilmiş halde bulundu.

Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ne gerçekleştirilen silahlı saldırı olayıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Pazar ayini sırasında meydana gelen saldırıda bir kişi hayatını kaybetmişti. Yapılan incelemelerde saldırganların kullandığı Polonya plakalı otomobilin izine rastlandı.

Polis ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda, saldırganların kaçarken kullandığı Polonya plakalı otomobil Beylikdüzü'nde terk edilmiş olarak bulundu. Araç, yapılan detaylı incelemelerin ardından emniyet otoparkına çekildi.

Saldırıya karışan şahısların kullanmış olduğu otomobilin bulunmasıyla birlikte, olayın aydınlatılması için başlatılan soruşturmada önemli bir adım atılmış oldu. Emniyet güçleri, saldırının ardındaki sebepleri ve saldırganların kimliğini belirlemek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırı olayının ardından gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin, Bahçelievler'deki bir sushi restoranında garson olarak çalıştıkları da belirlendi.

Olayla bağlantılı oldukları değerlendirilen Rusya ve Tacikistan uyruklu saldırganların, Bahçelievler'de faaliyet gösteren bir sushi restoranında garson olarak işe alındıkları ortaya çıktı. Bahçelievler semtinde çalışan bu kişilerin, olay günü kilise saldırısını gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Polis ekipleri, kilise saldırısı ile bağlantılı oldukları düşünülen ve Bahçelievler'de görev yapan bu şahısları tespit etmek amacıyla yürüttüğü çalışmalarda, 30 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyon sonucunda yakalanan 51 şüpheliden 23'ü, olayla bağlantıları bulunmadığı iddiasıyla idari işlemlerden sonra sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar