Kirasını geç ödeyenler dikkat! Hayatınız bu kararla alt üst olabilir

Kirasını geç ödeyenler dikkat! Hayatınız bu kararla alt üst olabilir
Mahkemenin kirasını ödemeyi geciktiren kiracı için verdiği emsal nitelikteki karar, tüm kiracıları diken üzerinde tutacak. Bunu yaparken iki kere düşünün.

Ev sahipleri ve kiracılar arasında görülen davalara bir yenisi daha eklendi.

Milliyet’te yer alan habere göre kiracı, icra takibi başlatıldıktan sonra yasal süreçleri takip etmedi ve 7 günlük itiraz süresini kullanmadı.

Ardından 30 gün boyunca kiralarını ödemedi. Bunun üzerine dükkan sahibi, tahliye talepli icra takibi başlattı.

Ancak kiracı, 30 günlük süre geçtikten sonra kiralarını ödedi. İcra takibine itiraz etmek amacıyla dava açtı. Mahkeme ise kiracının itirazını reddetti ve tahliyesine karar verdi.

uu.jpg

Dava sürecine ilişkin detayları açıklayan Avukat Gizem Gonce, dükkan sahibinin kiralarını düzenli ödemediği gerekçesiyle kiracı aleyhine icra takibi başlattığını belirtti.

İcra takibi sürecinde kiracının ödemede bulunmaması ve aynı zamanda tahliye talepli icra takibinin başlatılmasıyla, kiracının tahliyesi için yasal bir süreç başlatıldığını ifade etti.

Sonrasında süreç istinaf mahkemesine taşındı. İstinaf mahkemesi, kiracının ödeme emrinin tebliği üzerinden 30 günlük süre geçtikten sonra ödeme yapmasının tahliyeye engel teşkil etmediğini ve kira borcunun ödendiğine dair yeterli delil sunulmadığını belirterek, ilk derece mahkemesinin kararını onadı.

Gonce, bu davada önemli olanın, kiracının iki haklı ihtar alması gerektiği düşüncesinin aksine, kiracının ödemelerini yapmaması durumunda tahliye talepli icra takibi başlatılması gerektiğini vurguladı.

İcra takibine itiraz etmemesi durumunda ve ödemelerini yapmaması halinde kiracının tahliye edilmesi sürecinin işletileceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar