Suat Kılıç, AKP ile iş birliği için son tarihi verdi: Yeniden Refah’ın Erdoğan’dan istediği ilçeleri açıkladı

Suat Kılıç, AKP ile iş birliği için son tarihi verdi: Yeniden Refah’ın Erdoğan’dan istediği ilçeleri açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AKP ile yerel seçimlerde iş birliğine dair açıklama yaptı. Partisinin tabanında ve teşkilatlarında ittifak talebinin olmadığına dikkat çeken Kılıç, Ankara'da ve İstanbul'da ikişer ilçe belediyesi talep ettiklerini belirtti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Halk TV'ye canlı yayınında yaptığı açıklamada, partisinin 31 Mart 2024'te gerçekleşecek yerel seçimlere yönelik olası ittifak görüşmeleri hakkında bilgi verdi

AKP ile ittifak kapsamında İstanbul ve Ankara'da ikişer ilçenin partilerine bırakılması yönünde taleplerinin bulunduğunu belirten Kılıç, yerel seçim işbirliği için 10 Şubat tarihini işaret etti.

İSTANBUL VE ANKARA’DA İSTEDİKLERİ İLÇELERİ AÇIKLADI

İstanbul'da ise Avrupa ve Anadolu Yakası'nda birer ilçe talep ettiklerini ifade eden Kılıç, "İsimlendirme kesinlikle yapmadık. Avrupa Yakası’nda Arnavutköy, Anadolu Yakası’nda Sultanbeyli olabilir. Ya da muadili başka ilçeler olabilir. Bunların herhangi birinde yüzde 40 oyumuz yok. İstanbul genelinde yüzde 3.5 oyumuz var. Bugün yapılan anketlerde İstanbul’un genelinde oyumuzu yüzde 6-7 düzeyinde. Bir pazarlık değil, bir mutabakat arayışındayız. Biz burada ittifak isteyen taraf değiliz. Tabanımızda, teşkilatımızda ittifak talebi yok" diye konuştu.

“O GÜN İTİBARİYLE BİR ANLAŞMA SAĞLANAMAZSA…”

Suat Kılıç, AKP'nin 10 Şubat tarihine kadar ittifak için bir anlaşma sağlamaması durumunda Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını ilan edeceğini de açıkladı. Kılıç, "AK Parti gelsin illa ittifak yapalım diye bir durum yok. 10 Şubat tarihinde Genel Başkanımız Fatih Erbakan yerel seçim beyannamesini ilan edecek. O gün itibariyle bir anlaşma sağlanamazsa, Yeniden Refah Partisi, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıklayacak" şeklinde konuştu.

“İstanbul genelinde yüzde 3.5 oyumuz var” diyen Kılıç, şunları aktardı: “Bugün yapılan anketlerde İstanbul’un genelinde oyumuzu yüzde 6-7 düzeyinde. Bir pazarlık değil, bir mutabakat arayışındayız. Biz burada ittifak isteyen taraf değiliz. Tabanımızda, teşkilatımızda ittifak talebi yok.”

“ESKİŞEHİR’DE ADAY ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

“Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesi bize kalsın gibi bir talep içerisinde değiliz” diyen Kılıç, çok net bir değerlendirme ifade edemeyeceğini vurguladı. Yeniden Refah Partisi’nin Eskişehir’de bir büyükşehir belediye başkan adayı arayışı olduğunu aktaran Kılıç, “Bu görüşme için Eskişehir’e bizzat ben gittim. Tam soru merkezine gelmiş oldu esasında. Diğer ilçeler bazında büyükşehirlerde aday çıkarmayalım Sarıcakaya bize kalsın gibi bir talep içerisinde doğrusu olduğumuzu düşünmüyorum” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar