Düzce sinema dünyasının da gözdesi

Düzce sinema dünyasının da gözdesi
Düzce, korku ve dram türündeki "Sobe: Sakallı Bebek" filmi çekimlerine ev sahipliği yaparak dikkatleri üzerine çekti. Filmin ilk gösterimi 3 Mayıs Cuma günü Düzce'de gerçekleştirilecek.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel zenginliği ile bilinen Düzce, sinema dünyasının da ilgisini çekiyor. Hem doğa tutkunlarının hem de tarih meraklılarının ilgisini çeken Düzce, birçok film için doğal bir plato haline geldi.

Senaryosu Mustafa Miraç Kaya'ya ait olan ve yönetmenliğini üstlendiği "Sobe: Sakallı Bebek" filmi, Düzce'de çekildi. Gürcü Çiftlik Köyü, Efteni Gölü ve Gölyaka ilçesi gibi birçok mekanda çekilen filmde, hem oyuncu kadrosu hem de teknik ekip çoğunlukla Düzceli isimlerden oluştu. Düzce Belediyesi'nin de destek verdiği film, 14 gün süren çekimlerin ardından tamamlandı ve ilk gösterimini 3 Mayıs Cuma günü Düzce'de gerçekleştirecek.

Filmin senaristi ve yönetmeni Mustafa Miraç Kaya, Düzce'nin doğal güzelliklerinin ve dokusunun film için mükemmel bir plato olduğunu belirtti. Kaya, filmde bir kadının içsel yolculuğunu ve aşk ile gurur arasındaki çatışmayı ele aldıklarını söyledi. Düzce'nin her bir köşesini kullanarak filmi çektiklerini ve bu süreçte Düzce Belediyesi'nin büyük destek sağladığını vurguladı.

İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nün de desteğiyle hazırlanan senaryo, çeşitli üniversiteler tarafından 8 ödüle layık görüldü. Kaya, filmi gururla Türk sinemasının güçlü bir eseri olarak nitelendirdi ve sinemalardan sonra dijital platformlarda da gösterime gireceğini ve uluslararası alanda da izleyiciyle buluşacağını belirtti.

Başrol oyuncularından Taha Bakıcı ise Düzce'nin filmde önemli bir rol oynadığını ifade etti ve Düzceli dostlarını 3 Mayıs'taki gösterime davet etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar