Milli Eğitim'den tepki çeken müfredat: Cami ve mezarlık ziyaretleri!

Milli Eğitim'den tepki çeken müfredat: Cami ve mezarlık ziyaretleri!
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2024-2028 Stratejik Planı'nın ayrıntıları gün yüzüne çıktı. Bakanlık tarafından hazırlanan stratejik plan, eğitimin temel değerini din olarak belirlerken, öğrenciler için cami ve mezarlık ziyaretlerinin planlandığını ortaya koydu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Aralık 2023'te başlattığı "2024-2028 Stratejik Planı"nı önceki gün yayımladı.

Yayımlanan yönergeye göre, öğrencilerin okul dışında da faaliyetlerde bulunması beklenirken, bu faaliyetlerin "protokollerle işbirliği yapılan vakıf ve derneklerle" yürütülmesi kararı dikkat çekti.

Cumhuriyet gazetesinden Aytunç Ürkmez'in haberine göre, yönergede "Yeni bir eğitim sistemi ile milli, manevi ve kültürel değerlerine bağlı, istiklalden istikbale, Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek nesiller yetiştirmek" ifadeleri kullanıldı.

1-001.webp

Yeni eğitim sisteminin temel değerleri arasında ise "Din, ahlak ve değerlere bağlılık" maddesi yer aldı.

ÇEDES Projesi kapsamında öğrencilerin camilere götürülmesi tartışma konusu olurken, söz konusu planda öğrencilerin kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda etkinliklerinin arttırılması amacıyla cami ziyaretlerinin yapılması hedeflendi.

2-002.webp

Ayrıca, öğretim programlarının ve ders kitaplarının değerler eğitimine uygun olması da hedeflendi. Bu doğrultuda, öğretim programlarının eğitim içeriği değerler eğitimiyle pekiştirilecek şekilde tasarlanması öngörüldü. Ayrıca, ders kitapları ve araçlarının da milli, manevi ve kültürel değerleri daha fazla yansıtacak içeriklerle desteklenmesi amaçlandı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar