Prim mağduru EYT'lilere Cumhur İttifakı'nın yeni ortağından sevindiren haber geldi

Prim mağduru EYT'lilere Cumhur İttifakı'nın yeni ortağından sevindiren haber geldi
14 Mayıs seçimleri öncesi Cumhur İttifakı'na katılmak için görüşmelerin son aşamasında olan Yeniden Refah Partisi, EYT düzenlemesinde çözüme kavuşmayan 5000 prim günü mağduriyeti ve staj-çıraklık sigortası konusunda açıklamalarda bulundu.

İlk aşamada 2 milyon 250 bin vatandaşın yararlanacağı EYT düzenlemesine sonradan getirilen ''kademeli prim sistemi'' nedeniyle emeklilik için yıllarca beklemek zorunda kalacak EYT''lileri sevindiren haber Yeniden Refah Partisi''nden geldi. 

14 Mayıs''ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 aydan az bir süre kalırken, AKP''nin ittifakı büyütmek için pazarlık aşamasında olduğu Yeniden Refah Partisi''nden (YRP) kritik açıklamalar üst üste geldi. 

28 Şubat''ta Meclis''ten geçerek yasalaşan EYT düzenlemesine dahil edilmeyen staj ve çıraklık mağdurlarının yanı sıra, ilk aşamada açıklanan 5000 prim gününün sonradan değiştirilmesi nedeniyle emeklilik hayalleri için birkaç yıl daha beklemek zorunda kalacak prim mağdurları, YRP yetkililerinin yaptığı açıklama ile heyecanlandı. 

Cumhur İttifakı''na katılım için şartlarını bildiren partinin, geçtiğimiz günlerde AKP''ye sunduğu listede EYT konusunda mağdur olanların çözümlerinin de yer aldığı iddia edilmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından, Yeniden Refah Partisi Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Geyveli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yeniden Refah Partisi olarak EYT Mağduriyetini gidermeye söz veriyoruz. İktidara güvenerek borçlanma yapan EYT''liler emekli olmak bir yana birde borçlandılar. 5000 prim- Kademeli emeklilik ile adaletsizliği gidereceğiz." ifadelerini kullandı. 



STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI DA UNUTULMADI

Yeniden Refah Partisi''nin en büyük örgütlenmelerden birine imza attığı Konya şehrinin Meram İlçe Başkanı Mehmet Kacaroğlu da benzer bir açıklama yaparak, "Yeniden Refah Partisi olarak EYT - Çıraklık ve Staj Mağduriyetini gidermeye söz veriyoruz. İktidara güvenerek borçlanma yapan EYT''liler emekli olmak bir yana birde borçlandılar. 5000 prim- Kademeli emeklilik ile Adeletsizliği yine biz gidereceğiz." şeklinde konuştu. 

2. TORBA YASA MECLİS''E NE ZAMAN GELECEK? STAJ MADDESİ OLACAK MI?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) seçimlerden yaklaşık bir ay öncesine kadar çalışmalarına devam edecek. Mart ayının son haftası ile nisan ayının ilk haftalarında Meclis''e gelmesi beklenen 2. torba yasada ise stajyerlerin sorununu çözecek bir maddenin olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı. 

Sosyal Güvenlik Müşaviri Onur Önal, her fırsatta stajyerlerin mağduriyetinin 2. torba yasa ile çözüleceğini, bu yasada uzman çavuşların özlük hakları ile SGK mevzuatında bulunan ''kısa süreli çalışma'' statüsünde bir değişiklik içeren maddenin bulunacağını iddia ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile staj konusunu ''mağduriyet'' olarak görmediğini açıklamıştı. 


 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar